INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Valjevo: Obaveze umesto obećanja

10.07.2013. | Novosti

Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju grada sačinila je zbornik projekata i planova razvoja u naredne četiri godine, pod naslovom "Valjevo – centar zapadne Srbije". Istovremeno, napravljen je i katalog za potencijalne investitore, preveden na nekoliko svetskih jezika...

Dragan Jeremić, direktor Direkcije – predstavljajući dva izdanja – istakao je da Valjevo suštinski zaslužuje da bude centar zapadne Srbije, podsetivši da je, još 2000, objavljena knjiga sa planovima celovite komunalne gradnje tadašnje opštine.

- Dobar deo tog sadržaja nalazi se i u novoj knjizi, što znači da za 13 proteklih godina nismo mnogo napredovali – kaže Jeremić. - Očekujemo, međutim, da u naredne četiri godine svi projekti iz zbornika "Valjevo – centar zapadne Srbije" budu ostvareni. Jer, ovo nije spisak obećanja, s obzirom na to da se već realizuje dobar deo projekata i ideja iz ove knjige. Ako sve bude kako treba, naš cilj je da ovo postane zbornik urađenih poslova u gradu Valjevu.

Jeremić najavljuje da će knjiga biti podeljena svim odbornicima i relevantnim gradskim faktorima, tim pre što je nastala na osnovu deklaracije koju su koalicioni partneri potpisali posle najnovijih lokalnih izbora.

- Za realizaciju svega što smo obećali potrebne su sve stranke na vlasti, bez ikakve opstrukcije – upozorava Jeremić. - Obećavam da ću javnost obavestiti ko je ispunio svoj deo obećanja, a ko nije, iako je mogao. U knjizi su, inače, pravci razvoja grada: od infrastrukturnog uređenja, vodovodne i kanalizacione mreže, gasifikacije, ekologije, razvoja sporta i privrede, do Divčibara, ali i mesnih zajednica koje smo posetili i, zajedno sa njima, sačinili liste prioriteta. Ovim, praktično, najavljujem sasvim drugačiji pravac razvoja grada i poslove Direkcije, koja je praktično najveći operativac.

U katalogu za investitore, koji je takođe priredila Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju grada, nalaze se svi objekti i parcele na kojima mogu da se razvijaju poslovi. Zato će, saznajemo, biti štampan na pet svetskih jezika i dostavljen ambasadama država koje su zainteresovane da investiraju u Valjevu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;