INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sabor drvoprerađivača na Šumarskom fakultetu u Beogradu 21. i 22. juna

30.05.2013. | Tanjug

Klaster drvoprerađivača i Agencija za drvo će 21. i 22. juna na Šumarskom fakultetu u Beogradu organizovati Sabor drvoprerađivača. Program sedmog po redu Sabora proširen je sa temom "Eco swan label sertifikacija" – što bi trebalo da olakša pristup domaćih firmi na tržišta nordijskih zemalja, najavili su organizatori. Prednosti i mogućnosti sertifikacije pojašniće domaći eksperati, a očekuje se i učešće predstavnika norveške agencije koja je zadužena za sprovođenje sertifikacije.

U toku skupa biće potpisan strateški sporazum o saradnji između Šumarskog fakulteta i vodećih srpskih kompanija iz oblasti proizvodnje nameštaja i prerade drveta.

Na plenarnoj sednici će biti razmatrane mogućnosti organizovanog nastupa na inostranim tržištima, sa ciljem značajnog povećanja izvoza proizvoda od drveta i nameštaja, klasterizacija, inovacije i dizajn u drvnoindustrijskom sektoru Srbije, međunarodna saradnja i projekti, sa primerom projekta ID:WOOD.

Biće reči i o mogućnostima zapošljavanja svršenih studenata Šumarskog fakulteta, kao i o tome da li inženjeri šumarstva i prerade drveta, treba da imaju licence Inženjerske Komore Srbije. Na sednici će učetvovati predstavnici SIEPA, IKEA, resornih ministarstava, PKS, IKS, regionalnih klastera, privrednika i studenata Šumarskog fakulteta.

Teme plenarane sednice drugog dana biće Drvna biomasa – stanje u Srbiji i iskustva zemalja regiona i primena drveta u zelenoj gradnji.

Na skupu će učestvovati predstavnici Uprave za šume, JP "Srbijašume", JP "Vojvodinašume", Ministarstva energetike, Saveta zelene gradnje Srbije, PKS, proizvođača peleta, briketa, građevinske stolarije, drvenih podova, lokalne samouprave, Šumarskog fakulteta, klastera drvoprerađivača...

U komercijalnom delu Sabora, svoje programe rada mogu predstaviti zainteresovane firme, koje sve vreme trajanja skupa, mogu imati izložbeni prostor u holu Šumarskog fakulteta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;