Rast Bosch grupe u Srbiji u 2008. godini

14.05.2009. | Bosch

Na godišnjoj konferenciji za novinare kompanije Bosch u Srbiji, novinarima su predstavljeni rezultati kompanije na svetskom i balkanskom tržištu tokom 2008. godine.

Saopštenje za javnost

Bosch već treću godinu u svom poslovanju beleži rast zahvaljujući inovativnim i ekološki prihvatljivim proizvodima. U prošloj godini prodaja na srpskom i crnogorskom tržištu povećala se za 3,5%, sa 23 na 24 miliona evra.

Ovom dobrom rezultatu doprineli su svi Boschovi poslovni sektori, a osnivanjem novih odeljenja Bosch u 2009. godini očekuje nastavak uspešnog poslovanja. Tokom 2008. god. broj zaposlenih Bosch grupe u Srbiji povećao se sa 27 na 39 zaposlenih.

Ovakav razvoj je zahtevao i proširenje poslovnog prostora i kapaciteta. Zbog toga se  Bosch  sredinom 2008. godine preselio u novu zgradu u poslovnom delu Novog Beograda. Poslovne aktivnosti su takođe proširene osnivanjem nove kompanije – BSH kućni aparati Srbija, zajedničke kompanije Boscha i Siemensa, pri čemu svaka kompanija ima 50 posto udela.

Gospodin Tomas Bejer, generalni direktor Boscha za Adria region je prilikom objave rezultata Bosch grupe u 2008. godini u Srbiji izjavio: - Bez obzira na svetsku ekonomsku krizu i recesiju koja je usledila od prvog kvartala, u 2009. očekujemo dalji rast prodaje. Verujemo da će inovativna snaga naših proizvoda umanjiti negativne posledice recesije.

Jovanka Jovanović, generalni direktor Robert Boscha za Srbiju dodala je: - Kroz akviziciju kompanija Beissbarth, Sicam, dela grupe Morse i kompanije Holger Christiansen udružili smo se sa vodećim firmama za dijagnostiku, kočione sisteme i auto elektriku, zaokruživši time ponudu auto servisima.

Otvaranje novog poslovnog odeljenja i centara za obuku u okviru firme Robert Bosch d.o.o.

Robert Bosch d.o.o. je u 2008. otvorio novo odeljenje unutar Automotive Aftermarket sa upotpunjenom bazom podataka o delovima za vozila. Ovo je tek četvrti takav centar u svetu, pored onih u Karlsrueu u Nemačkoj, Sao Paolu u Brazilu i Singapuru. Ovo odeljenje će u 2009. zaposliti i dvanaest novih saradnika.

Bosch Security Systems, odeljenje za sigurnosne sisteme, ostvarilo je uspeh u 2008. godini implementacijom sigurnosnih rešenja u parlamentu, novom saobraćajnom tunelu u Beogradu i drugim lokacijama poput državnih institucija, banaka, poslovnih i stambenih kompleksa. Bosch je tokom 2008. otvorio prvi u Srbiji, jedinstveni savremeno opremljen trening centar za celokupni asortiman alata Bosch, Skil, Skil Masters, Dremel, RotoZip i CST/berger.

Centar obezbeđuje obuku za zaposlene u kompaniji Bosch, distributere i krajnje kupce. U 2009. godini planira se obuka za preko 1.000 korisnika i prodavaca Bosch alata iz Srbije, Crne Gore i Makedonije.

U februaru 2009. novi centar obuke za Junkers Termotehnologiju otvorio je vrata korisnicima. Svrha centra je obezbeđivanje edukacije, teorijskog znanja i praktičnih veština za preko 1.000 servisera, inženjera dizajna i montera uz promociju obnovljivih energetskih izvora poput solarne energije, toplotnih pumpi i visokoefikasnih grejnih rešenja.

Podrška mladima i stipendije

Bosch, kao društveno odgovorna kompanija, već drugu godinu za redom obezbeđuje finansijska sredstva za edukacione radionice u Centru za integraciju mladih, za mlade ljude koji nemaju mogućnost odrastanja u normalnim uslovima. Smatramo da je ulaganje u mlade generacije ulaganje u budućnost - rekla je Jovanka Jovanović.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...