INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Schneider Electric prvi u industriji dobio sertifikat višeg nivoa sajber bezbednosti za EcoStruxure™ IT DCIM rešenja

17.10.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, objavio je danas da je prvi u industriji: EcoStruxure IT Network Management Card 3 (NMC3) dobila je novi i viši nivo sertifikata sajber bezbednosti i tako postala prva mrežna kartica za upravljanje infrastrukturom data centra (DCIM) sa oznakom IEC 62443-4-2 Security Level 2 (SL2) koju dodeljuje Međunarodna elektrotehnička komisija (IEC).

Schneider

Foto: Schneider Electric

TÜV Rheinland, jedna od najvećih i vodećih svetskih organizacija za testiranje, nezavisno je sertifikovala NMC3 platformu i time potvrdila da su proizvodi dizajnirani za data centre i distribuirana IT okruženja koji ispunjavaju strogo definisane bezbednosne zahteve, kao i da su prošli detaljno testiranje i procenu.

Novi i viši stepen sertifikata sajber bezbednosti potvrđuje posvećenost Schneider Electric predvođenju industrije u sigurnim operacijama i boljoj zaštiti od sajber pretnji. Sertifikat SL2 ispunjava strože zahteve i veću bezbednosnu otpornost od sertifikata SL1, koji je dobijen prošle godine.

Pored novog standarda, TÜV Rheinland je sertifikovao Schneider Electric i procese sajber bezbednosti koji su primenjeni u razvoju proizvoda ove kompanije, uključujući NMC3, kao ISASecure® Secure Development Lifecycle Assurance (SDLA) compliant.

NMC3 je ugrađen u većinu Schneider Electric EcoStruxure IT DCIM proizvoda i obezbeđuje efikasno daljinsko upravljanje preko mreže kritičnom infrastrukturom za napajanje i hlađenje.

"Prema 2024 Allianz Risk Barometeru, sajber incidenti su rangirani kao problem broj jedan u poslovanju. S obzirom da prosečni troškovi iznose preko 4 miliona dolara po incidentu, jasno nam je zašto je sajber bezbednost u vrhu prioriteta za IT direktore", izjavio je Kevin Braun, viši potpredsednik za EcoStruxure IT u Data centar sektoru kompanije Schneider Electric.

"Sa sertifikatima o sajber bezbednosti IEC 62443-4-2 SL2 i ISASecure® SDLA, Schneider Electric je lider u industriji koji pomaže da se smanje rizici po kritičnu infrastrukturu", dodao je.

Jednostavniji proces instaliranja firmvera

Izazov za kompanije predstavlja pravovremeno ažuriranje firmvera. Mnogi poslovni korisnici upravljaju svojom kritičnom infrastrukturom za napajanje i hlađenje preko sopstvenih alata za upravljanje, alata trećih lica za upravljanje mrežom ili sistema za upravljanje objektima.

Ovi sistemi ne znaju kada firmver na povezanim krajnjim tačkama - posebno u distribuiranim i edge okruženjima - zahteva ažuriranje.

EcoStruxure IT Secure NMC System nudi unapređeno upravljanje instaliranim firmverom zahvaljujući novom posebnom alatu. Secure NMC System Tool transformiše kompleksan proces pretraživanja i instalira najnoviji firmver na svim uređajima, što ovaj proces čini i do 90% bržim.

Korisnici više ne moraju ad hoc da traže firmver, proveravaju da li je to poslednja verzija na uređaju i čitaju uputstva da bi razumeli šta je obuhvaćeno novom verzijom pre nego što je preuzmu i ažuriraju svoj uređaj.

Umesto toga, Secure NMC System Tool obaveštava korisnike kada je novi firmver dostupan i upućuje ih da instaliraju novu verziju.

Prednosti Secure NMC System su:

  1. Eliminiše bojazan da je zastareo: pojednostavljuje upravljanje firmverom, što ga čini do 90% bržim i smanjuje rizik.
  2. Ostvaruje konstantnu usklađenost: korisnici imaju sistematizovan, standardizovan pristup ažuriranju sajber bezbednosti za kritičnu infrastrukturu za napajanje i hlađenje.
  3. Smanjuje izloženost potencijalnom napadu: IEC 62443-4-2 SL2 i ISASecure® SDLA sertifikati sajber bezbednosti u kombinaciji sa Secure NMC System Tool garantuju da su povezani uređaji zaštićeni zahvaljujući najnovijim bezbednosnim ažuriranjima.

"EcoStruxure IT korisnicima pruža sveobuhvatan pristup - fleksibilnost da upravljaju svojom IT infrastrukturom po izboru i da to čine jednostavno, uz usklađeno upravljanje sajber bezbednošću zato što biti bezbedan ne znači da to mora da bude teško", kaže Braun.

"Mi smo prvi u industriji koji pružamo ovo rešenje i ostajemo posvećeni da obezbedimo otpornu, bezbednu i održivu IT infrastrukturu", ističe.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;