INFONET-468X60-BANNER
GRUNDFOS SRBIJA
GRUNDFOS SRBIJA
11070 NOVI BEOGRAD, SRB
OMLADINSKIH BRIGADA 90 V

011 2258 740
011 2281 769
DUŠKA KIRETA, DIREKTOR MARKETINGA

GRUNDFOS SRBIJA

Grundfos Srbija d.o.o. pokriva tržište Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova i ovlašćena je da uvozi - pumpe, pumpne sisteme, rezervne delove i ostale proizvode kompanije Grundfos. Prodajni sektor kompanije Grundfos, ima 15 zaposlenih, od kojih je 8 visokokvalifikovanih inženjera sa dugogodišnjim lokalnim i internacionalnim iskustvom vezanim za prodaju, tehničku i servisnu podršku. Na celokupnom tržištu koje pokriva Grundfos Srbija izgrađena je mreža ovlašćenih distributera koji svojim lagerima proizvoda obezbeđuju brzu isporuku do krajnjeg korisnika, kao i mreža Autorizovanih Servisnih partnera koji omogućavaju rešavanje servisnih intervencija u najkraćem mogućem roku. Obrazovanje, učestali treninzi i obuke, kao i iskustvo naših distributera i servisera u oblasti pumpne industrije garantuje pružanje usluga vrhunskog kvaliteta. 

Pored prodajnog sektora kompanije Grundfos, u Inđiji se nalazi i proizvodni pogon koji trenutno proizvodi tri vrste pumpi. Jedna od njih je i najpopularnija i najprodavanija Grundfos pumpa sa godišnjom proizvodnjom od 16 miliona i pokriva više od 50% svetskog tržišta. Reč je o maloj UPS cirkulacionoj pumpi za cirkulaciju tečnosti u sistemima za grejanje i klimatizaciju. Pored UPS pumpi serije 100 i 200 u Inđiji je pokrenuta i proizvodnja jedinice koji je namenjena za otpadne vode u domaćinstvima – Sololift.

Proizvodnja i pumpe

Godišnja proizvodnja više od 16 miliona pumpnih jedinica čini Grundfos jednim od vodećih svetskih proizvođača pumpi. Glavni porizvodi su cirkulacione pumpe za grejanje i klimatizaciju kao i druge cirkulacione pumpe za industriju, vodosnabdevanje, otpadne vode i dozirne pumpe. Danas je Grundfos najveći svetski proizvođač cirkulacionih pumpi i pokriva oko 50% svetskog tržišta ovim pumpama.
Osim pumpi Grundfos proizvodi standardne i potopljene motore, kao i vrhunsku elektroniku za nadzor i regulaciju pumpe.

Grundfos u svetu i Srbiji

Grundfos Grupu zastupa više od 80 kompanija u više od 55 zemalja. Osim toga Grundfos proizvodi se prodaju u velikom broju zemalja preko lokalnih distributera. Prve pripreme za početak proizvodnje u Srbiji su počele 2009. godine, kada je kompanija Grundfos kupila 150.000 m² zemlje za izgradnju proizvodnog pogona u Inđiji. Kompanija Grundfos Manufacturing Serbia je s ponosom proizvela svoju prvu pumpu tačno na datum koji je pažljivo isplaniran dve godine pre toga: 11.04.2011. Godinu i po nakon toga, u decembru 2012. otvorena je fabrika površine 27.000 m² u Inđiji, a ovo je samo prva faza koju Grundfos ima u planu za Srbiju i iznos trenutne investicije je 40 miliona Eura. Trenutni kapacitet fabrike je 2 miliona pumpi godišnje od čega je 99% izvoz.

KATEGORIJE