Prva faza izgradnje niškog bazena Čair pri kraju

27.07.2012. | Južne vesti

Prva faza radova na izgradnji niškog rekreacionog bazena u Čairu privodi se kraju. Iz Direkcije za izgradnju grada najavljuju da bi drugu, završnu fazu trebalo da finansira NIP. Grubi, zemljani radovi koji su započeli polovinom marta trebalo bi uskoro da budu završeni.

Rekreacioni bazen bi prema projektu trebalo da bude nepravilnog oblika dubina 1,1 i 1,3 metra sa pratećim sadržajima kao što su tobogan, vodena zavesa i fontana.

- Mi ćemo konkurisati sa projektom kod NIP-a čim se oforme ministarstva da dobijemo novac da sve završimo ove godine. Čim se oformi Vlada mi ćemo podneti projekat koji već imamo kako bi dobili sredstva za završetak te druge faze – rekao je portparol Direkcije za izgradnju grada Dragan Videnović.

U Sportskom centru "Čair", čijem kompleksu bazena bi trebalo da se pridruži i rekreacioni bazen, kažu da su realizaciju ovog projekta očekivali ranije.

- Očekivali smo da se izgradnjom rekreacionog bazena krene još prošle godine, ali verovatno zbog nedostatka sredstava radovi su počeli polovinom marta – kaže direktor Sportskog centra "Čair" Bratislav Ignjatović.

Za prvu fazu izgradnje iz gradskog budžeta je izdvojeno oko 30 miliona dinara. Ugovor o izgradnji potpisan je krajem januara sa niškom firmom "Stan invest", a za izradu projekta bila je zadužena firma "Set" iz Šapca.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...