INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

„Energoprojektovo” naselje u Herceg-Novom

01.09.2008.

„Energoprojektovo” apartmansko naselje „Savina” u istoimenom hercegnovskom naselju, dobilo je svoje stanare. Nakon više od dve godine gradnje i višemesečnog kašnjenja na površini od preko 16.000 kvadrata uz samu obalu, beogradska kompanija izgradila je 108 apartmana i lokala, kao i garaže za stanare. Dragan Tadić, direktor „Energoprojekta” u Crnoj Gori, rekao je da je prodato 90 odsto
apartmana.

Naselje na Savini je zasebna celina, sa svojim uličicama, trgom i zelenilom. Apartmani su uglavnom u niskoj gradnji od po dva, tri sprata, a najviše zgrade su do Ulice braće Grakalića, u gornjem delu naselja. To su sedmospratnice, a kako su ukopane u brdo, sa ulice izgledaju kao četvorospratnice. Na ulazu je rampa koja dozvoljava ulaz samo vozilima vlasnika, dok pešaci slobodno mogu tuda da prolaze na plažu putem koji ranije nisu imali.

Na mestu luksuznog naselja čiji se stanovi prodaju po ceni od 3000 evra za kvadrat, dok je cena u predprodaji pre nekoliko godina iznosila 1100 evra, bila je ledina i klizište. „Energoprojekt” je klizište sanirao sa velikim brojem šipova ukopanih po 16 i 18 metara u dubinu. Apartmanske zgrade su građene u mediteranskom stilu. „Energoprojekt” je u Igalu, u sportskom centru, završio gradnju sportskog hotela i restorana, pored sportske hale koju su ranije izgradili. Ovo je bilo ispunjenje njihove obaveze prema gradu jer su zauzvrat dobili zemlju na Savini. Kompanija će graditi još jedan kompleks manjih apartmana preko puta Instituta „Igalo” koji će biti prilagođeni osobama sa hendikepom i onima koji dolaze na lečenje i rehabilitaciju u Institut.
 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;