INFONET-468X60-BANNER

Tropska oaza u vašem dvorištu: Kako da ono postane mesto za odmor?

26.07.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Leto je godišnje doba koje nas asocira na odmor, rashlađivanje u vodi ili relaksaciju pokraj zelenila, druženje sa prijateljima u večernjim časovima kada temperatura padne i napolju postane "podnošljivije" i prijatnije.

Ove godine svedoci smo tropskih temperatura i velikog broja sunčanih sati, a tek smo na polovini leta. Sigurno posle napornog radnog dana želite da se osvežite u bazenu ili provedete dan u hladu, okruženi mirisnim biljkama uz knjigu i kafu ili jednostavno sa svojim mislima. Ne morate se ograničiti samo na 10 dana letovanja, možete napraviti oazu za odmor u svome dvorištu u kojoj ćete uživati svaki dan. U ovome vam mogu pomoći stručni i pouzdani majstori koji će odgovoriti na vaše želje i potrebe. Njih možete potražiti na internetu, a na zajednici Daibau pronaći ćete sve izvođače radova na jednom mestu.

Napraite oazu za odmor u svom dvorištu

Napravite oazu za odmor u svom dvorištu (Foto: iStock)

Neka je svaki dan godišnji odmor!

Da li ove godine niste uspeli sebi da priuštite odlazak na odmor ili vam je jednostavno tih nekoliko dana odmora bilo malo? Želite mesto gde možete da se rashladite ili da uživate u okruženju zelenila koje stvara prijatnu mikroklimu i na prirodan način prečišćava vazduh? Ili možda uživate u sunčanju i želite da svoje slobodno vreme provedete napolju sa svojom porodicom i prijateljima kupajući se u bazenu? Ako je odgovor na neko od postavljenih pitanja potvrdan, jasno je šta treba da uradite - od svog dvorišta možete da napravite mesto za uživanje tokom letnjih meseci ali i kasnije.

Ako nemate znanja i iskustva u majstorijama, ovo nećete uspeti da postignete sami, biće vam potrebni izvođači radova koji poznaju zanat, nakon čijeg će obavljenog posla vaše dvorište izgledati kao iz časopisa ili sa stranice na društvenoj mreži. Sigurno se pitate gde možete da pronađete majstore različitih profila koji će u željenom roku i na vašoj lokaciji moći da izađu na teren. Odgovor je zajednica Daibau gde na brz i jednostavan način možete da dođete do majstora svog zanata koji je proveren i iskusan. I to potpuno besplatno!

Pouzdani majstori na visini zadatka

Na Daibau možete pronaći više od 300 specijalizovanih kategorija, a veliki broj njih odnosi se upravo na uređenje eksterijera. Zajednica okuplja veliki broj stručnih izvođača radova u čijoj delatnosti je izgradnja bazena i uređenje prostora oko istog, izrada baštenskog nameštaja, popločavanje, izrada ograda, postavljanje sistema za navodnjavanje, pejzažna arhitektura i slično. Daibau broji više od 16 hiljada majstora iz svih krajeva naše zemlje.

Na Daibau možete pronaći mnoštvo ideja i saveta za uređenje eksterijera

Na Daibau možete pronaći mnoštvo ideja i saveta za uređenje eksterijera (Foto: iStock)

Potraga za majstorom nikad nije bila jednostavnija. Na zajednici Daibau pronaći ćete upit za čije popunjavanje i slanje će vam biti potrebno svega nekoliko minuta. U istom navodite kratak opis posla koji je potrebno da vam se izvrši, željeni period izvođenja radova kao i vašu lokaciju. Takođe imate mogućnost da u upitu priložite i fotografije ili skice kako bi što detaljnije objasnili šta želite. Sistem funkcioniše tako da uzima u obzir sve vaše zahteve i u skladu sa njima nudi najidealnija rešenja. Stoga, nakon što pošaljete upit, na osnovu informacija koje ste uneli dobićete precizne ponude i doći ćete do raspoloživih izvođača koji su spremni da u željenom vremenskom roku izađu na teren i učine vaše dvorište mestom za odmor i uživanje. Osim toga, biće vam preporučen upravo onaj izvođač u čijem domenu su radovi koji su vam potrebni, te ćete zaobići nekvalifikovane izvođače radova koji nemaju iskustva u obavljanju traženog posla.

Za kratko vreme će vam se javiti izvođači radova koji odgovaraju vašim kriterijumima. Potrebno je da izaberete onog koji vam se čini najviše zadovoljavajućim i stupite u kontakt sa njim kako bi dogovorili početak radova.

Odaberite najboljeg majstora na osnovu recenzija

Sigrno ste se potom zapitali kako da izaberete baš onog koji će na najbolji mogući način izvršiti potrebne radove u vašem dvorištu? Odgovor je vrlo jednostavan: proverite njegove ocene! Naime, svi naručioci radova imaju mogućnost da ocene rad i trud majstora nakon što on obavi posao i ostave komentar u kojem prenose svoje iskustvo i zadovoljstvo. Tako na osnovu recenzija koje su ostavili prethodni naručioci istih usluga možete da donesete najbolju moguću odluku. Ovo je najpouzdaniji i najobjektivniji način da steknete uvid u rad izvođača pre nego što ga kontaktirate.

Sveže i inspirativne ideje na jednom mestu

Na zajednici Daibau, u okviru rubrike Kalkulator, pronaći ćete prosečne cene pojedinačnih radova, proizvoda i usluga, što će vam dati uvid u vaše buduće troškove i pomoći vam da bolje raspolažete svojim budžetom. Na osnovu ovih informacija ćete, takođe, lakše uporediti ponude različitih izvođača radova.

Ukoliko nemate jasnu ideju o tome kako želite da vaše dvorište izgleda i niste sigurni koji su vam sve radovi potrebni, u rubrici Magazin možete pronaći mnoštvo ideja i saveta o uređenju eksterijera koji će vas inspirisati, ali i informisati pre kontaktiranja izvođača. Tu su brojni članci sa potrebnim smernicama ali i primeri dobre prakse koji će vas sigurno nadahnuti.

Na zajednici Daibau pronaći ćete sve izvođače radova na jednom mestu

Na zajednici Daibau pronaći ćete sve izvođače radova na jednom mestu (Foto: iStock)

Stoga, ne časite časa. Pronađite pouzdanog majstora koji će vaše dvorište učiniti mestom koje ćete sa ponosom predstavljati svojim rođacima i prijateljima i u kojem ćete provoditi i lakše podnositi tropske dane koji su pred nama!

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;