"Elektroizgradnja" konstituisala Nadzorni i Izvršni odbor

16.03.2012. | E-kapija

Posle vanredne sednice akcionara, uz saglasnost manjinskog i većinskog vlasnika paketa akcija, konstituisan je nov Nadzorni i imenovani su članovi Izvršnog odbora "Elektroizgradnje" iz Bajine Bašte. Takođe, imenovan je i novi generalni direktor Miljko Kragović, dok je Zoran Gvozdenović, kome je istakao mandat, imenovan za izvršnog direktora komercijalnih poslova, saopštilo je većinski vlasnik "Javna razsvetljava".

Nadzorni odbor (NO) "Elektroizgradnje" sastoji se od pet članova. Za predsednika NO imenovan je Vesko Filipović i članovi: Goran Bojovič, Tadej Počivavšek, Matej Počivavšek i Slavko Slak.

Članovi Nadzornog odbora "Elektroizgradnje" razmatrali su odluke koje utiču na izmene u upravljanju preduzeća. Imenovan je Izvršni odbor direktora na čijem je čelu generalni direktor Miljko Kragović, dok u odboru i dalje ostaju dosadašnji izvršni direktori: Radan Jokić, Mirjana Savić, Ana Dragan, kao i Zoran Gvozdenović. Na sednici je imenovana i revizorska komisija.

Generalni direktor Miljko Kragović, koji je zvanično preuzeo rukovođenje Elektroizgradnjom, izrazio je uverenje da promene u vrhu preduzeća nikako neće uticati na dalje stabilno poslovanje preduzeća i da će se timski rad odvijati u skladu sa pripremljenom strategijom.

- Preduzeće ima viziju o tome u kojim oblastima i na kojim tržištima želi da posluje. Prvi korak biće realizacija poslovnog plana za 2012, koji je donelo ranije rukovodstvo i prethodni direktor. "Elektroizgradnja" je finansijski stabilna, a dalji izazov za nas biće pre svega optimizacija troškova i procesa rada, ali i poboljšanje profitabilnosti. Izvršni odbor će se ubuduće uhvatiti u koštac upravo sa time. Tim je spreman da naporno radi i bude odgovoran kako većinskom vlasniku "Javnoj razsvetljavi", tako i manjinskim akcionarima, svim zaposlenima, ali i da budemo društveno odgovorni prema lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo - dodao je Kragović.

Povezane vesti sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...