"Lafarge BFC" ponudio cement sa redukovanim uticajem na životnu sredinu

22.07.2010. | eKapija

Da bi zadovoljio rastuće potrebe tržišta, "Lafarge BFC", vodeći proizvođač cementa u Srbiji je razvio novi proizvod u skladu sa svetskim trendovima savremene gradnje i razvoja održivog građevinarstva i time proširio asortiman svojih proizvoda.

Novi proizvod, Portland-kompozitni cement CEM II/B-M (V-L) 42,5N, namenjen je za proizvodnju betona normalnih i visokih čvrstoća, a posebno je prilagođen za proizvodnju transportovanih i pumpanih betona i betoniranje na povišenim temperaturama.

Ono što je posebno značajno je da upotreba ovog proizvoda doprinosi smanjenju troškova, što je rezultat optimalne potrošnje cementa i umerene potrebe za vodom, a pritom je obezbeđena produžena obradivost i zahtevan kvalitet betona.

Zbog svog sastava i tehnologije proizvodnje, novi cement doprinosi zaštiti životne sredine, redukujući potrošnju prirodnih resursa i emisiju ugljen-dioksida.

Zahvaljujući novom dozirnom sistemu izgrađenom u aprilu ove godine, upotreba letećeg pepela koji se dodaje u procesu proizvodnje novog proizvoda je pažljivo kontrolisana i obezbeđuje optimalan sastav cementa koji odgovara zahtevima građevinske industrije.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Djom 06.02.2019.
Sjajna cena zemljišta, ko bi rekao da su to...
Jova 01.02.2019.
Zalosna vam majka....za onakvo skrnavljenje...
veselnik 01.02.2019.
Ma lako je njima, nemaju oni Grdelicu!
veselnik 01.02.2019.
Reference ove vlasti i nisu bas za hvalu. T...
veselnik 01.02.2019.
Znaci stranci bolje od nas znaju kakav je "...