"Lafarge BFC" ponudio cement sa redukovanim uticajem na životnu sredinu

22.07.2010. | eKapija

Da bi zadovoljio rastuće potrebe tržišta, "Lafarge BFC", vodeći proizvođač cementa u Srbiji je razvio novi proizvod u skladu sa svetskim trendovima savremene gradnje i razvoja održivog građevinarstva i time proširio asortiman svojih proizvoda.

Novi proizvod, Portland-kompozitni cement CEM II/B-M (V-L) 42,5N, namenjen je za proizvodnju betona normalnih i visokih čvrstoća, a posebno je prilagođen za proizvodnju transportovanih i pumpanih betona i betoniranje na povišenim temperaturama.

Ono što je posebno značajno je da upotreba ovog proizvoda doprinosi smanjenju troškova, što je rezultat optimalne potrošnje cementa i umerene potrebe za vodom, a pritom je obezbeđena produžena obradivost i zahtevan kvalitet betona.

Zbog svog sastava i tehnologije proizvodnje, novi cement doprinosi zaštiti životne sredine, redukujući potrošnju prirodnih resursa i emisiju ugljen-dioksida.

Zahvaljujući novom dozirnom sistemu izgrađenom u aprilu ove godine, upotreba letećeg pepela koji se dodaje u procesu proizvodnje novog proizvoda je pažljivo kontrolisana i obezbeđuje optimalan sastav cementa koji odgovara zahtevima građevinske industrije.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...