"Lafarge BFC" ponudio cement sa redukovanim uticajem na životnu sredinu

22.07.2010. | eKapija

Da bi zadovoljio rastuće potrebe tržišta, "Lafarge BFC", vodeći proizvođač cementa u Srbiji je razvio novi proizvod u skladu sa svetskim trendovima savremene gradnje i razvoja održivog građevinarstva i time proširio asortiman svojih proizvoda.

Novi proizvod, Portland-kompozitni cement CEM II/B-M (V-L) 42,5N, namenjen je za proizvodnju betona normalnih i visokih čvrstoća, a posebno je prilagođen za proizvodnju transportovanih i pumpanih betona i betoniranje na povišenim temperaturama.

Ono što je posebno značajno je da upotreba ovog proizvoda doprinosi smanjenju troškova, što je rezultat optimalne potrošnje cementa i umerene potrebe za vodom, a pritom je obezbeđena produžena obradivost i zahtevan kvalitet betona.

Zbog svog sastava i tehnologije proizvodnje, novi cement doprinosi zaštiti životne sredine, redukujući potrošnju prirodnih resursa i emisiju ugljen-dioksida.

Zahvaljujući novom dozirnom sistemu izgrađenom u aprilu ove godine, upotreba letećeg pepela koji se dodaje u procesu proizvodnje novog proizvoda je pažljivo kontrolisana i obezbeđuje optimalan sastav cementa koji odgovara zahtevima građevinske industrije.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...