INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Maks-plast distanceri za građevinsku industriju

13.10.2023. | Gradjevinarstvo.rs

MAKS-PLAST je usko specijalizovan za proizvodnju plastičnih distancera (odstojnika) za armaturne mreže svih profila.

Maks-plast distanceri za građevinsku industriju

Foto: Maks-Plast

Pravilan (projektom predviđeni) položaj armature u armirano-betonskim elementima i konstrukcijama, od presudne je važnosti za trajno i bezbedno vršenje uloge koja je namenjena betonskom elementu.

Ukoliko položaj postavljene armature u betonskoj konstrukciji ne odgovara projektu po kom je taj položaj određen, nikako se ne može računati sa tim da će betonski element imati projetovane karakteristike, već će one uvek, u većoj ili manjoj meri, biti umanjene.

Višedecenijsko iskustvo građevinske industrije u radu sa betonima dovela su do apsolutno potvrđenih činjenica o uzrocima koji su odgovorni za prerano starenje betona. Kao najčešći krivac imenovano je oštećenje zaštitnog sloja, usled čega dolazi do oksidiranja armature u betonu i gubljenja projektovanih neophodnih karakteristika čvrstoće i savijanja.

Najefikasniji način da zaštitni sloj zadrži projektovanu dimenziju jeste postavljanje distancera. Pomoću njih, čak i u uslovima gradilišta, neće doći do sitnih nepreciznosti koje u perspektivi ugrožavaju čitavu betonsku konstrukciju.

Distanceri za beton su tako neophodni sastavni deo pri izvođenju svih armiračkih radova, kako u industrijskoj, tako i u individualnoj gradnji.

Maks-plast distanceri za građevinsku industriju

Foto: Maks-Plast

Ponuda firme MAKS-PLAST obuhvata sve elemente bez kojih se armiranje betona ne može zamisliti, a uz njih posao postaje lakši, brži i neuporedivo kvalitetniji. Spektar proizvoda ove kompanije je takav da svi koji su u poslu armiranja, izvođenja betonskih konstrukcija i livenja gotovih prefabrikovanih elemenata, mogu ovde naći sve što im je potrebno kako bi posao bio završen na najekonomičniji i najbezbedniji način.

Maks-plast distanceri za građevinsku industriju

Foto: Maks-Plast

MAKS-PLAST ima stabilan lager, brzu isporuku na gradilište i fleksibilan menadžment u pregovorima. Iskustvo im omogućava da posavetuju kupca u korišćenju novih materijala i metoda rada tako da kupac ostvari uštedu kroz saradnju sa njima koristeći nove i savremene tehnologije koje ubrzavaju rad i smanjuju potreban broj radnika za ostvarenje posla.

Stalno usavršavanje i praćenje tehnoloških dostignuća, kao i iskustvo sticano 35 godina, kao rezultat su dali stalnu saradnju sa renomiranim građevinskim preduzećima sa naših prostora. Zahvaljujući ovim preduzećima, kao i vodećim projektantima čije sugestije su usvajali, dizajnirali su i proizveli distancere koji im donose privilegiju da se na osnovu njihovih distancera proračunava statika vodećih projekata. Hvala im na tome!

 

Komentari: 1

Barmen 27.10.2018 22.23.27

Ako pogledamo armiranu plocu, stub ili gredu nakon sto se skine oplata sme li da se vidi armatura?

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;