INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U Srbiji premijerno lansiran prvi beton sa čak 50% manje CO2 - ECOPact PRIME

31.01.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Lafarge Srbija je pored cementa vrhunskog kvaliteta na domaćem tržištu prepoznatljiva i po ponudi visokokvalitetnih betona, kako standardnih, tako i tzv. inovativnih betona, specijalizovanih za određene namene.

Lafarge je prepoznatljiv po ponudi visokokvalitetnih betona i cementa

Lafarge je prepoznatljiv po ponudi visokokvalitetnih betona i cementa (Foto: Lafarge)

Potpuno posvećena razvoju inovativnih rešenja, kompanija Lafarge BFC je razvila prvi zeleni beton u Srbiji - ECOPact beton, sa 30% umanjenim uticajem CO2 u odnosu na klasične betone.  A danas sa ponosom pokreće liniju revolucionarnog ECOPact PRIME betona koji ima čak 50% manji ugljenični otisak u odnosu na klasične betone.

Od 2021. godine, domaćem tržištu je dostupan i ECOPact beton, a linija ECOPact PRIME se prvi put u Srbiji koristi u izgradnji stambenog kompleksa Zelena Avenija u Zemunu.

ECOPact betoni su pogodni za sve armirano-betonske elemente, pokazuju uporediva ili bolja svojstva u odnosu na standardne betone, od kojih se ne razlikuju kada je u pitanju sam proces proizvodnje, isporuke i ugradnje.

Lafarge je posvećen razvoju ekoloških i inovativnih rešenja

Lafarge je posvećen razvoju ekoloških i inovativnih rešenja (Foto: Lafarge)

"Kompanija Lafarge, koja je u potpunosti posvećena razvoju ekoloških i inovativnih rešenja, je prva u Srbiji razvila zeleni beton (ECOPact), a danas sa ponosom mogu da kažem da smo otišli korak dalje i razvili ECOPact PRIME – prvi ekološki beton sa 50% smanjenim emisijama CO2.

Izuzetno smo ponosni što smo prvi u Srbiji, a među prvima i u Evropi, razvili niskougljenični beton čija primena drastično smanjuje emisiju CO2 i uticaj građevinskog sektora na ekologiju.

Svakodnevno radimo na razvoju inovativnih i ekoloških rešenja, kako bi obezbedili održivu budućnost za ljude i planetu" – istakao je Vitor Antić, menadžer za beton.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;