INFONET-468X60-BANNER

Rekonstrukcija i osavremenjivanje Spensa

26.11.2021. | Dnevnik.rs

SPC "Vojvodina" doneo je juče odluku o dodeli ugovora o sanaciji i rekonstrukciji Spensa. Novosadski Fakultet Tehničkih nauka isprojektovaće rekonstrukciju, a "Balkans security services" i
"Bexel consulting" iz Beograda, zajedno sa "Axis građevinskim biroom" iz Sremeske Kamenice, izradiće neophodnu dokumentaciju za 119,94 miliona dinara.

projektovanje

Projektovanje -Ilustracija (Foto: Pixabay)

Predviđeno je da sva projektno-tehnička dokumentacija, uključujući elaborate i procenu troškova, bude završena u roku od 18 meseci.

Godinama se govori o tome da je obnova i osavremenjivanje Spensa neophodno, a jedan od većih problema je i energetska efikasnost objekta. Potrebno je isplanirati zamenu fasade, krova i instalacija, uz mogućnost postavljanja solarnih kolektora i fotonaponskog sistema.

FTN je već uradio Strategiju razvoja Spensa, a od odabranih projektanata se očekuje da analiziraju stanje objekta i predlože projekat za unapređenje ovog važnog simbola Novog Sada.

projektovanje

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Potrebno je zadržati originalni izgled i sportsku namenu, uz razne kulturne i poslovne sadržaje, a planirano je i da sadašnje dvorane budu fleksibilnije za korišćenje.

Plan sanacije i rekonstrukcije predviđa i izgradnju novih bazena. Očekuje se da Ledena dvorana radi kao klizalište čitave godine, a da se uz nju izgradi otvoreno klizalište, koje bi tokom letnjih meseci bilo prilagođeno za aktivnosti poput mini golfa, malog fudbala i koncerata na otvorenom.

Jedan od zahteva u projektnom zadatku je i nadgradnja postojeće ili izgradnja nove garaže sa podzemnim i nadzemnim nivoima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;