INFONET-468X60-BANNER

Razmišljate o zameni prozora? Na šta treba da obratite pažnju da biste to brzo i lako sproveli u delo

15.10.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Tokom svog veka trajanja krovni prozori izloženi su velikom naprezanju. Moraju da podnesu oštru hladnoću i jak sneg tokom zime, vrelinu tokom leta i uslove kao što su vetrovi, kiše, oluje i grad. Iako su svi krovni prozori napravljeni da traju, tehnologije i standardi su umnogome napredovali poslednjih decenija. Da biste bi imali bezbedan i energetski efikasan prozor, stručnjaci savetuju da ih zamenite ako su stariji od 20 godina. 

Velux zamena krovnih prozora

Ako se pridržavate naših saveta, možete biti sigurni da će sve proteći lako i da ćete dobiti odličan krajnji rezultat:

1. Savet: Ne gledajte na zamenu prozora kao na projekat „uradi sam”!

Iako je zamena krovnog prozora mnogo lakša nego što biste pomislili, to je ipak stvar za stručnjake, pa slobodno odložite merdevine i potražite iskusnog majstora za ugradnju, koga je preporučila kompanija VELUX! Majstor  može da zameni stari krovni prozor za samo jedan dan, ali ova prilika je pravo vreme da razmislite o proširenju površine kroz koju u prostoriju može da ulazi dnevna svetlost. 

2. Savet: Pažljivo izaberite kako želite da zamenite svoje prozore!

Imate krovni prozor drugog proizvođača? Nema problema, može se lako zameniti novim VELUX prozorom uz delimičnu intervenciju u unutrašnjoj opšivci, kada se uklanja samo gornji deo postojeće unutrašnje obloge. Nakon otvaranja prostora za ugradnju lako se može dodati još jedan prozor za dobijanje više dnevne svetlosti.

3. Savet: Imajte na umu svoju konačnu zamisao o sobi kada birate unutrašnje završne slojeve!

Elegantni beli poliuretanski završni sloj  ima ekskluzivnu konstrukciju sačinjenu od drvenog jezgra i poliuretanskog premaza, koja je otporna na vlagu i temperaturne promene. Krovni prozori od nordijske borovine sa završnim slojem obloženi su providnim lakom na bazi vode koji štiti drvo od prljavštine i vlage. 

4. Savet: Prilikom zamene prozora izolacija je ključna stvar koju treba razmotriti!

VELUX krovni prozori sa trostrukim staklom smanjuju gubitak toplote i toplotne mostove, pa je unutrašnja temperatura u prostoriji viša tokom zime a niža tokom leta. Bolje izolovane prostorije takođe će smanjiti vaš račun za struju, jer ne morate toliko da grejete tokom hladne sezone, odnosno da koristite klimu kada je napolju toplo. 

Velux zamena prozora

5. Savet: Zaslužujete najveću udobnost ispod novog krovnog prozora.

Obradujte sebe i svoj novi prozor maksimalnom udobnošću i opremite ga unutrašnjim i spoljašnjim roletnama!

Možete izabrati i VELUX ACTIVE sistem kojim zgodno upravljate krovnim prozorima i roletnama putem daljinskog upravljača! 

Ako razmišljate o zameni krovnih prozora, planirajte dodatne ili veće krovne prozore; na našoj stranici možete brzo i lako pronaći rešenje za odgovarajuću kombinaciju prozora. 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;