SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Energetski efikasni aluminijumski sistemi na planinskoj vikendici

25.10.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Na obroncima Zlatibora nadomak Braneških brda, arhitekta Nikola Martinović iz arhitektonskog biroa N Martin projektovao je prizemnu vikend kuću koja se savršeno uklapa u prirodno okruženje. Ovaj projekat se izdvaja po inovativnoj primeni velikih otvora i staklenih površina koje su omogućile maksimalni prodor prirodne svetlosti i stvaranje osećaja povezanosti unutrašnjeg prostora sa spoljašnjim pejzažem.

Alumil

Vikendica na Zlatiboru (Foto: Alumil)

"Veliki otvori nisu tipični za planinske kuće, ali smo uz tehničku podršku  Alumil kompanije i njihova sistemska rešenja uspeli da ih implementiramo na način koji je i energetski efikasan i vizuelno impresivan", navodi Martinović.

Projektna rešenja su uključivala podelu kuće na dva funkcionalno različita dela - mirni i bučni. Veliki stakleni otvori doprineli su prozračnoj atmosferi, pružajući prirodnu svetlost i pogled na prirodu Zlatibora.

Arhitektura vikendice je rezultat pažljivog balansiranja između forme i funkcije, pri čemu je stvorena kompozicija koja obuhvata i estetsku i praktičnu vrednost.

"Saradnja sa klijentima je ključna za uspešan projekat", ističe Martinović, naglašavajući važnost strpljenja i međusobnog poverenja. Upravo kroz taj proces, nastaju projekti koji pomeraju granice u arhitekturi, pružajući dugotrajne i funkcionalne objekte, savršeno uklopljene u kontekst okruženja.

Saznajte više o projektu u videu:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aleksandra Nikolic 20.10.2024.
Tekst je iz 21. godine, sada je oktobar 24....
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...

;