INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rad pod krovom: Saveti za savršen komfor tokom rada od kuće

24.09.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Rad od kuce

U poslednjih godinu dana mnogi su bili prinuđeni da naprave improvizovanu kancelariju na trpezarijskom stolu ili na trosedu u dnevnoj sobi, a video-konferencije vodili su iz bašte, jer je to bilo jedino mirno mesto u kući. Na osnovu ovogodišnjeg iskustva, čini se da će sve veći broj ljudi ubuduće raditi na daljinu, pa stvaranje funkcionalnog radnog prostora u našem domu nikada nije bilo važnije.

Ako još uvek niste pronašli pravo mesto za rad u domu, trebalo bi da razmislite o potkrovlju! Da li ste znali da zbog orijentacije, krovni prozori propuštaju dva puta više svetlosti u sobu nego vertikalni, fasadni prozori?
VELUX ima nekoliko saveta za lako pretvaranje potkrovlja u udobnu radnu sobu u kojoj možete raditi daleko od svakodnevnih smetnji i buke.

1. Potrudite se da soba ima dovoljno dnevne svetlosti umesto veštačkog svetla

Prednosti prirodnog svetla za kancelarijski rad proučavaju se godinama. Ono je zaslužno za veću produktivnost, kreativnost, fizičku dobrobit i smanjenje stresa . Rad pri prirodnom svetlu podstiče sposobnost razmišljanja, pa će se vaš učinak povećati ako radite u svetloj sobi sa dovoljno dnevne svetlosti. Zato izbor prave veličine i broja prozora u sobi igra suštinsku ulogu kada pretvarate staro prašnjavo potkrovlje u buduće radno mesto iz snova!

Ako u potkrovlju imate krovni prozor star više od 20 godina, trebalo bi da razmislite o zameni. Srećom, to je mnogo lakše nego što mislite! Majstor može da zameni stari krovni prozor za samo jedan dan, ali ova prilika je pravo vreme da razmislite o proširenju površine pod prozorima u prostoriji, kako biste mogli delotvorno da radite u ranim jutarnjim satima ili uveče, bez naprezanja očiju. Dva ili tri krovna prozora obezbeđuju dovoljno prirodnog svetla i provetravanje prostorije. To je savršen recept za fokusiran, produktivan radni dan!

2. Stvorite zdravu klimu u zatvorenom prostoru sa svežim vazduhom i dobrom ventilacijom

Niko ne bi pomislio, ali vazduh u kući može biti i do 5 puta zagađeniji nego napolju , a nedostatak kiseonika i svežeg vazduha loše utiče na našu sposobnost koncentracije. Zato se preporučuje da otvorite prozore i provetrite sobu na svaka 3 sata u trajanju od 10 minuta kako biste očuvali kognitivnu sposobnost i zdravlje.

Život će vam biti lakši sa VELUX krovnim prozorom, jer se ventilacioni preklop na prozorima može koristiti za obezbeđivanje stalnog dotoka svežeg vazduha u zgradu - u vangrejnoj sezoni tokom godine - i može vam pomoći u sprečavanju uznemirujućih simptoma koje niko ne želi pri radu: nadražene oči, glavobolja i umor.

Rad od kuce

3. Vodite računa da kućna kancelarija bude dobro izolovana

Svi brinu da leti u potkrovlju može da bude pretoplo i zagušljivo, a zimi prohladno. Dobro je znati da je ovaj strah neosnovan ako imate odgovarajuću opremu na prozoru!

Uz VELUX unutrašnje i spoljašnje roletne soba će ostati topla zimi, a leti se neće pregrevati, tako da možete održavati udobno radno okruženje pri radu od kuće. Štaviše, oni takođe mogu doprineti u smanjenju potrošnje energije u vašem domu za grejanje i hlađenje.

4. Udobni uslovi važni su za dobru koncentraciju - odaberite maksimalan komfor

Ako mislite da bi bilo sjajno da možete otvoriti i zatvoriti prozore neprimećeno čak i tokom video-poziva, nemojte zaboraviti da možete izabrati i krovne prozore na automatsko upravljanje i daljinski upravljač kojim se zgodno upravlja VELUX ACTIVE! Aplikacija automatski prati kvalitet vazduha i temperaturu i osigurava svežu i zdravu klimu u zatvorenom prostoru - a svakodnevno postaje sve pametnija u pogledu vašeg doma i preferencija.

Ako razmišljate o zameni krovnih prozora, planirajte dodatne ili veće krovne prozore, na našoj stranici možete brzo i lako pronaći rešenje za odgovarajuću kombinaciju prozora.

VELUX profesionalci će vam pomoći da odaberete pravi tip prozora i pronađete najudobnije mogućnosti za rad, vrstu stakla, unutrašnji i završni sloj i pribor koji vaš dom čine još udobnijim!

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;