INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

VELUX 7. internacionalna "Bringing light to life" nagrada

02.11.2020. | Gradjevinarstvo.rs

VELUX grupa vas poziva da se prijavite na 7. po redu internacionalnu nagradu "Bringing light to life". Kao i prethodnih godina, traže se inspirativni projekti, koji će doneti inovativna rešenja u uvođenju dnevne svetlosti u prostore.

VELUX 7. internacionalna

- Čekamo vaša inovativna VELUX rešenja! - poručuju iz ove kompanije.

"Bringing light to life" nagrada je mogućnost da arhitekte i dizajneri enterijera podele sa kolegama svoje poslednje projekte i ideje vezane dnevnu svetlost u prostoru, uz implementaciju VELUX krovnih prozora za kose i ravne krovove, svetlosnih tunela i drugih VELUX proizvoda. Ovogodišnja tema je "Let your story become the winner," a VELUX poziva arhitekte koji će svojim inovativnim projektima ispričaju neku novi priču, inspirisanu dnevnom svetlošću.

Arhitekte svoje projekte mogu prijaviti ovde do 31. januara 2021. u dve kategorije: renoviranja i nova gradnja. Obe kategorije će biti segmentisane na kuće, stambene kuće/ višespratnice i javne zgrade. Posle ocenjivanja od strane internacionalnog žirija, pobednici će biti proglašeni 2021. na zvaničnoj ceremoniji u Rumuniji. Tačan datum se još uvek ne zna, zbog situacije sa Covid virusom, ali svakako će svi biti blagovremeno obavešteni.  

Nagrada "Bringing light to life" svake godine okuplja učesnike iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Srbije, Makedonije i Turske.

Kako se provodi više od 90% vremena unutra, nedostak dnevne svetlosti i svežeg vazduha se odražava na zdravlje i raspoloženje. Zbog toga se radi na tome da se u kuće i zgrade unese više dnevne svetlosti i vazduha. Dnevno svetlo utiče na našu koncentraciju, produktivnost, zdravlje i bioritam. Bez njega jednostavno – ne možemo. 

Nagrade

  • Najbolja nagrada.
  • Porodične kuće – Renoviranja.
  • Višestambene kuće – Renoviranja.
  • Javne zgrade – Renoviranja.
  • Porodične kuće –  Novogradnja.
  • Višestambene kuće – Novogradnja.
  • Javne zgrade – Novogradnja.

Za prijavu radova potrebni detalji su: tlocrt, fasada, sekcija/presek, kao i kratak tekst sa opisom ideje. Dodatni detalji, 3D vizualizacija, fotografije i informacije su dobrodošli. Vizualizovani projekti imaju prednost u ocenjivanju. Mogu učestvovati i radovi iz 2019. i 2020. godine pod uslovom da se nisu prijavljivali prethodnih godina. Takođe, projekti mogu biti završeni u prethodne dve godine, ili u izgradnji.  

Za više informacija posetite https://bll.velux.com/en/.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;