INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zašto je bitan svež vazduh u prostoru u kom se provodi vreme?

06.03.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Koliko je zdrav vazduh u prostorijama u kojima se provodi vreme i šta može da se uradi povodom toga? ’’Svež vazduh’’ nije samo fraza. Loš vazduh uzrokuje sve vrste negativnih posledica u prostoru, kao na primer: vlagu u vazduhu, pojavu plesni, visoku koncentraciju ugljen - dioksida i prašinu. Bez obzira koliko vremena se provodi unutra, vazduh koji se udiše, treba da bude čist i svež sve vreme.

Nekada je čak i potkrovlje bilo prašnjavo, mračno i ponekad sablasno mesto, ali danas je totalna suprotnost – potkrovlja su svetli, otvoreni i romantični prostori za život. Potkrovlje je skriveni dragulj kuće. Međutim, poznato je da se baš u potkrovljima, zbog problema sa starim krovnim prozorima, javlja problem sa kondenzacijom.

Zašto je bitan svež vazduh u prostoru u kom se provodi vreme?

Ukoliko ste kod kuće i želite da provetrite sobu, to je lako! Pitanje je šta raditi kada duže vreme niste u stanu? U skladu sa potrebama novijih generacija, koje odrastaju uz naprednu tehnologiju, inovacije i tehnološka dostignuća su znatno uticala na promenu životnih navika i prostora u kom se živi.

Da li ste razmišljali da na primer električno upravljanje krovnim prozorima može unaprediti vaš komfor, čak i kada zaboravite da zatvorite prozor? Tajna je u VELUX ACTIVE with NETATMO.

Zašto je bitan svež vazduh u prostoru u kom se provodi vreme?

VELUX ACTIVE with NETATMO omogućava automatsko otvaranje Velux prozora u slučaju zasićenja vazduha vodenom parom u kupatilima, visokom temperaturom i povišenim procentom ugljen - dioksida u dnevnim sobama, kao i mirisima koji se stvaraju prilikom kuvanja. VELUX ACTIVE kao pametan sistem prati nivo vlažnosti vazduha, ugljen - dioksida, optimalnu temperaturu i sam reguliše protok svežeg vazduha. Tako su prostorije uvek ispunjene svežim vazduhom i samim tim zdravije za duži boravak.

Aplikacija VELUX ACTIVE služi za upravljanje električnim krovnim prozorima, spoljašnjim i unutrašnjim roletnama VELUX INTEGRA® sa bilo kog mesta pomoću pametnog telefona. VELUX ACTIVE automatski pruža zdraviju unutrašnju klimu. Radi bez instaliranja i konfigurisanja. Reguliše unutrašnju klimu pomoću pametnih senzora, a tačnost se postepeno povećava, jer sistem uči da razume unutrašnju klimu doma.

Kontakt za više informacija o ovom VELUX proizvodu pronađite ovde ili zakažite besplatne konsultacije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;