INFONET-468X60-BANNER

Novi proizvodi za 2020. u Lafarge BFC

05.03.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Prepoznajući potrebe sve dinamičnijieg tržišta građevine u Srbiji, kompanija Lafarge je svoju paletu pakovanih proizvoda u 2020. godini obogatila značajnim novinama.

Optimizacijom proizvodnje i izmenama u sastavu dobijen je  novi  proizvod - Beočinski Standard Plus, cement klase čvrstoće 42,5. Novi cement odlikuje brz priraštaj čvrstoća uz dobro održavanje konzistencije i veću otpornost betona na dejstvo mraza u odnosu na druge slične proizvode (cemente klase 32,5). Sa takvim performansama Beočinski Standard Plus će biti uspešno primenjivan za gotovo sve aplikacije: zidanje i malterisanje, betone za temelje i nosive i nenosive konstrukcije, staze i platoe.

Novi proizvodi za 2020. u Lafarge BFC

Lafarge ponuda takođe odnedavno uključuje i Beočinski EstrihBet - hidraulično vezivo za mašinsko izvođenje cementnih košuljica, jedini proizvod namenjen specijalno za izradu košuljica na srpskom tržištu. Upotrebom novog hidrauličnog veziva za izradu mašinskih košuljica smanjuje se mogućnost nastanka pukotina i do 30% u odnosu na standardne cemente, a ujedno se ostvaruje ušteda u vremenu i materijalu, jer je zaostala vlaga u košuljici manja nego kod upotrebe drugih tipova cemenata. Poseban sastav veziva obezbeđuje lakši transport materijala kroz creva i pumpu, dok je vreća od 40kg prava mera za doziranje, prema mišljenju izvođača koji su isprobali novi proizvod. EstrihBet se trenutno koristi na nekim najatraktivnijih lokacija u Beogradu, poput TC „Zvezdara“, „Navigator“, „Beograd na vodi“ i mnogih drugih.

Novi proizvodi za 2020. u Lafarge BFC

Tržni centar "Zvezdara" Beograd, površine 80.000m²

Sa aspekta očuvanja životne sredine značaj EstrihaBet-a je izvanredan, jer novo vezivo karakteriše najmanja emisija CO2 u poređenju sa drugim vrstama cementa – čak 35% manja emisija CO2, zbog čega je pogodan za eko sertifikate održive gradnje

Uz dobro poznate i na tržištu prihvaćana proizvode, poput Multibata (hidrauličnog veziva za maltere za zidanje i malterisanje) i Beočinskog Profija (cementa veoma brzog priraštaja čvrstoća namenjenog najzahtevnijim betonima), novi pakovani proizvodi upotpunili su ponudu beočinske fabrike, te će Lafarge i u narednom periodu zadržati lidersku poziciju na srpskom tržištu građevine. Beočinski standard Plus već pretenduje da preuzme poziciju nosioca portfolia beočinske cementare, dok je potencijal EstrihBet-a izuzetan, s obzirom da se radi o jediniom proizvodu na našem tržištu koji je nemenjen specijalno za izradu košuljica.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;