INFONET-468X60-BANNER

Ulaganje u putnu infrastrukturu pokreće srpsku ekonomiju

15.08.2019. | Tanjug

Ministar finansija Siniša Mali kaže da je ulaganje u putnu infrastrukturu investicija koja pokreće srpsku ekonomiju i podstiče rast BDP-a.

On je uoči otvaranja deonice na Koridoru 11 Obrenovac - Ljig, rekao da se izgradnjom auto-puteva omogućava brže kretanje ljudi, bolji protok robe i zemlja postaje atraktivnija za investitore.

Osim deonice auto-puta na Koridoru 11, Obrenovac- Ljig, koja vodi do Čačka, kaže da će do kraja godine biti završena deonica od Obrenovca do Surčina, da se radi Požega - Preljina, a da će do kraja oktobra biti otvoren istočni krak Koridora 10, kao i da se kreće u izgradnju Moravskog koridora.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Govoreći o investicionom programu, Mali kaže da je na nivou vlade doneta odluka o osnivanju Komisije za investicije, čiji je predsednik premijerka Ana Brnabić, a u njenom sastavu biće i ministri u vladi, direktori javnih preduzeća, kao i predsednik Vučić.

Ministar finansija navodi da će se u analizu projekata koji budu pristizali u okviru Investicionog programa uključiti i svi ostali stručnjaci iz ministarstva. Investicioni plan, ističe Mali, neće značiti samo ulaganje u putnu i železničku infrastrukturu, već i u školstvo, zdravstvo, pronatalnu politiku, turizam, poljoprivredu...Mali je dodao i da će svako moći da predloži projekat od nacionalnog značaja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;