INFONET-468X60-BANNER

Ekonomični PVC prozorski sistemi za pasivne kuće

04.04.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Toplotna izolacija prozora je izuzetno važna jer prozorski otvori iako čine 8% površine objekta, oni imaju čak 40% učešća u gubicima toplote. Shodno tome kompanija Aluplast je kod svog vrhunskog prozorskog profilnog sistema Energeto, materijal sa dobrim provodnim svojstvima u unutrašnjim komorama profila zamenila PVC (powerdur inside) materijalom ojačanim staklenim nitima, specijalno razvijenim za postizanje izvanredne toplotne izolacije.

Iz Aluplast kompanije kažu da se korišćenjem ove ali i ostalih njihovih savremenih tehnologija - bonding inside (tehnologija lepljenja stakla u profilu krila) i foam inside (punjenje unutrašnjosti profila penom) - mogu postići još bolja termoizolaciona svojstva. Tako prozorski profilni sistem Energeto 8000 sa tehnologijom foam inside postiže Uf-vrednost od 0,79 W/m²K, što je ispitano i sertifikovano na poznatom Institutu za pasivne kuće Dr Feist.

Ekonomični PVC prozorski sistemi za pasivne kuće

Prateći aktuelni trend u arhitekturi koji nalaže minimalističku estetiku fasade jasnih linija, Aluplast nudi novo, interesantno dizajnersko rešenje - prozorski sistem Energeto 5000 view, gde je profil krila potpuno sakriven iza profila rama.

PVC profili širine svega 109mm omogućavaju veći prolaz svetlosti, čime se obezbeđuju veći solarni dobici. Naravno, i u slučaju ovog prozorskog sistema primenljive su poznate Aluplast tehnologije izrade - powerdur inside i bonding inside.

Sistemom podizno-kliznih vrata s modularnim rešenjima Aluplast odgovara na različite zahteve, jer su ova vrata s profilom širine 85mm dostupna u tri različite varijante. Kada je reč o toplotnoj izolaciji, ona mogu dostići i vrednosti propisane za pasivne kuće, što je za sisteme podizno-kliznih vrata prava novina u ponudi na tržištu.

Ekonomični PVC prozorski sistemi za pasivne kuće

U slučaju Premium varijante propisuje se PVC materijal ojačan staklenim nitima, kao i ugradnja stakla debljine do 51mm, čime se postiže Uw-vrednost i do 0,65W/m2K. Ona je već sada značajno viša od vrednosti propisanih aktuelnim zakonom, tako da je sistem podizno-kliznih vrata osigurao svoju primenu i u daljoj budućnosti.

- Radujemo se porastu potražnje za prozorima sa ovakvim rešenjima jer nas to dovodi do zaključka da postoji svest o značaju energetski efikasne gradnje i renoviranja. Izborom pravih prozora svako od nas može dati svoj doprinos u borbi za očuvanje životne sredine - dodali su iz Aluplasta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;