INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Azvirt i na obilaznici oko Beograda

23.05.2018. | eKapija

Srbija i Azerbejdžan potpisali su u ponedeljak (21.05. 2018) Zajednički akcioni plan o strateškom partnerstvu između dve zemlje, a kao prvi korak u realizaciji ovog dokumenta je dogovor da azerbejdžanska kompanija Azvirt bude angažovana na završetku radova na obilaznici oko Beograda koji će biti finansirani bez dodatnih zaduženja. Takođe, investitori iz ove zemlje zainteresovani su za izgradnju luksuznih hotela u srpskoj prestonici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u narednih desetak dana u Srbiju doputovati i delegacija Azerbejdžana kako bi razmotrila mogućnosti za investicije.

Delegacija Azerbejdžana, prema njegovim rečima, u Srbiju će doći da vidi da li će uložiti u izgradnju luksuznih hotela, kupovinu banja.

- Oni su, od Moskve preko Crne Gore do Turske, uložili stotine miliona i milijardi evra... Predsednik Alijev je rekao da će poslati svoju delegaciju i u Srbiju - da se dogovore i vide da li će to biti izgradnja luksuznih hotela ili kupovina naših banja. Mnogo toga stoji kao mogućnost gde bi mogli da investiraju - rekao je Vučić.

U izjavi za Dnevnik RTS-a, naveo je da se u Bakuu razgovaralo i o početku izgradnje, kako kaže, najvažnijeg dela obilaznice oko Beograda, dugog 19 kilometara – od Ostružnice do Bubanj potoka. To je, istakao je, težak deo puta, ali značajan ne samo za Beograd već i za celu Srbiju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;