Više efikasnosti sa manje troškova – "Lafarge" implementira ideje zaposlenih za uštedu

18.02.2010. | eKapija

Inovativna rešenja i predlozi zaposlenih u fabrici cementa "Lafarge" u Beočinu pristigli na interni konkurs "Više za manje" omogući će povećanje efikasnosti u različitim segmentima poslovanja fabrike i ostvarivanje značajnih ušteda.

Dobitnik prve nagrade je radnik održavanja Zoran Janić, za predlog kojim se bolje upravlja pogonom za doziranje. Osim toga, Zoran Janić je na osnovu ostvarenih rezultata na radu, pokazanog zalaganja i na predlog kolega proglašen za radnika godine u fabrici.

- Nagrade članovima našeg tima, poput nagrada zaposlenima koji su učestvovali u našoj internoj kampanji "Više za manje", jedan su od načina kojima delom potvrđujemo značaj znanja, iskustva i tehnoloških umeća u funkcionisanju jednog sistema kao što je "Lafrge". Ta znanja, a ne samo investicije, stalna briga o lokalnoj zajednici i ulaganje u životnu sredinu, naš su dodatni doprinos razvoju srpske ekonomije - rekao je Kostin Bork, generalni direktor "Lafarge BFC" i dodao da je poveravanje odgovornosti ljudima, a ne samo zadataka, najbolji način da se razviju njihove veštine, inicijative i motivacija.

Interna akcija "Više sa manje" pokrenuta je radi aktivnog uključivanja zaposlenih u kontrolu troškova fabrike. Za nepuna dva meseca stiglo je 80 predloga i inicijativa kojima je moguće povećati efikasnost poslovanja i ostvariti uštede. Od svih pristiglih predloga Izvršni odbor fabrike je izabrao dvedeset i jedan, od kojih je već tri četvrtine primenjeno, što ovoj akciji daje posebnu vrednost.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...