Izgradnja budućnosti

05.05.2016. | M. A. K. | Novosti

Ovogodišnja „Beogradska internacionalna nedelja arhitekture“ (BINA), koja će svečano biti otvorena večeras (5. maj) u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda, nosi naziv „Budućnost je sada“.

Do 28. maja, kroz izložbe, predavanja, seminare, razmatraće se bliska budućnost arhitekture, upotreba novih tehnologija... Reč je o dvogodišnjem projektu koji okuplja muzeje, festivale i organizacije, sa idejom da se sagleda budućnost arhitekture iz perspektive autora do 40 godina života, onih koji će tu budućnost promišljati, projektovati i graditi. Poseban deo programa BINA čini međunarodna izložba „Energetske tačke Beograda“ (KCB) i predavanja „Arhitektura posle budućnosti“, Ane Jeinić (Austrija) i „Predstavljanje nasleđa u budućnosti“, Sonje Jankov.

Tokom tri nedelje programa, u KCB će biti predstavljene i izložbe „Stambena arhitektura – Studio Dva arhitekta“ (Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić, Hrvatska) i „Godišnje nagrade za arhitekturu – Arhitektonski i urbanistički konkursi 2015“, kao i postavka fotografija Željka Mandića. U Galeriji RTS biće otvorena Međunarodna izložba savremenog stanovanja, a u Galerija FLU studentska izložba eksperimentalnih prostornih konstrukcija, Tehničkog univerziteta iz Graca.

O aktuelnim problemima arhitektonske profesije govoriće Spasoje Krunić, Ivan Kucina, Tatjana Stratimirović, Ivana Azanjac Vingam, Dominiko Blažević, Milan Đurić, Milica Lopičić i drugi.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...
DARKO 12.07.2021.
Zato što su najkorumpiranija državna instit...
Rasa 08.07.2021.
Koji je uslov za dobijanje subvencije za fa...