INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja budućnosti

05.05.2016. | M. A. K. | Novosti

Ovogodišnja „Beogradska internacionalna nedelja arhitekture“ (BINA), koja će svečano biti otvorena večeras (5. maj) u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda, nosi naziv „Budućnost je sada“.

Do 28. maja, kroz izložbe, predavanja, seminare, razmatraće se bliska budućnost arhitekture, upotreba novih tehnologija... Reč je o dvogodišnjem projektu koji okuplja muzeje, festivale i organizacije, sa idejom da se sagleda budućnost arhitekture iz perspektive autora do 40 godina života, onih koji će tu budućnost promišljati, projektovati i graditi. Poseban deo programa BINA čini međunarodna izložba „Energetske tačke Beograda“ (KCB) i predavanja „Arhitektura posle budućnosti“, Ane Jeinić (Austrija) i „Predstavljanje nasleđa u budućnosti“, Sonje Jankov.

Tokom tri nedelje programa, u KCB će biti predstavljene i izložbe „Stambena arhitektura – Studio Dva arhitekta“ (Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić, Hrvatska) i „Godišnje nagrade za arhitekturu – Arhitektonski i urbanistički konkursi 2015“, kao i postavka fotografija Željka Mandića. U Galeriji RTS biće otvorena Međunarodna izložba savremenog stanovanja, a u Galerija FLU studentska izložba eksperimentalnih prostornih konstrukcija, Tehničkog univerziteta iz Graca.

O aktuelnim problemima arhitektonske profesije govoriće Spasoje Krunić, Ivan Kucina, Tatjana Stratimirović, Ivana Azanjac Vingam, Dominiko Blažević, Milan Đurić, Milica Lopičić i drugi.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;