SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Planira se realizacija 18 infrastrukturnih projekata u Srbiji

10.03.2016. | Beta

- U Srbiji se planira sprovođenje 18 strateških infrastrukturnih projekata u koje treba uložiti 1,9 milijardi evra – najavila je ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.

- Vlada Srbije namerava da ih realizuje tako što će osigurati najpovoljnije načine finansiranja, koristeći bespovratna sredstva EU, sredstva povoljnih zajmova međunarodnih finansijskih institucija, sredstva ostalih razvojnih partnera, kao i sredstva iz budžeta – kazala je Jadranka Joksimović na sastanku Nacionalnog odbora za investicije.

www.pixabay.com

Kako je navela, među projektima je izgradnja puta od Niša ka Prištini, izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Novom Sadu i Nišu, modernizacija pruga na koridoru deset na više deonica.

- Vlada je do sada obezbedila 166,2 miliona evra za finasiranje ove liste prioritetnih projekata. Reč je o izuzetno povoljni uslovima i uglavnom bespovratnim kreditima – navela je Jadranka Joksimović. Ona je najavila da ć EU danas biti predstavljeni i novi projekti i ideje za 2016. godinu, a u to bi trebalo uložiti 281 milion evra.

Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio da je potrebno sanirati nedostatke u postojećoj infrastrukturi i kompletirati je.

- Imate auto-put koji prolazi kroz srce Beograda, a nema obilaznicu – kazao je Vujović. On smatra da će konačno kompletiranje infrastrukture doneti i ogromne prihode, ali je istakao i da postoji mnogo „nedostajućih elemenata“.

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport naveo je da su infrastrukturni projekti bitni za celokupni reformski proces Srbije i da će EU uvek podržavati takve aktivnosti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;