INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Podrška „Privredne komore Srbije“ cementnoj industriji

27.01.2016. | Privredna komora Srbije

- „Privredna komora Srbije“ (PKS) pružiće svu potrebnu podršku unapređenju položaja cementne industrije Srbije, kako bi ovaj industrijski sektor što efikasnije poslovao, bio konkurentan i uspešno prevazišao izazove sa kojima je suočen – rekao je Marko Čadež, predsednik PKS u razgovoru sa predstavnicima „Cementne industrije Srbije“ (CIS).

Predstavnici udruženja CIS, koje okuplja vodeće fabrike cementa u Srbiji, ukazali su na sastanku u PKS, da treba što hitnije doneti Zakon o izmenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom, koji je u proceduri više od dve godine. Objasnili su da postojećim Zakonom o upravljanju otpadom nije dozvoljen uvoz neopasnog otpada za ponovno iskorišćenje u proizvodnji, što je barijera efikasnijoj produkciji, korišćenju obnovljivih resursa i smanjenju upotrebe uglja i gasa. Svako odlaganje usvajanja propisa onemogućilo bi cementarama u Srbiji da se bore sa konkurencijom iz susednih zemalja, koja ima mnogo više izbora u korišćenju alternativnih goriva.

Predstavnici PKS, po rečima Čadeža, posebno će se angažovati, da se u saradnji sa nadležnim ministarstvima i institucijama, što pre nađe rešenje za probleme sa kojima su suočeni domaći proizvođači cementa.

CIS čine kompanije „Lafarge Srbija“ iz Beočina (članica „LafargeHolcim grupe“), „CRH Srbija“ iz Novog Popovca i „TITAN Cementara“ iz Kosjerića.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;