Pomoć „Svetske banke“ u upravljanju investicionim projektima

04.12.2015. | Tanjug

Gradonačelnik Siniša Mali i predstavnici „Svetske banke“ razgovarali su o budućoj saradnji koju ta finansijska institucija nudi Gradu Beogradu kako bi se unapredile procedure i načini donošenja odluka o svim investicijama u prestonici.

Kako je saopštila Gradska uprava, Mali je istakao spremnost Beograda da učestvuje u tom procesu i pohvalio dosadašnju saradnju sa „Svetskom bankom“, čiju je delegaciju na sastanku u Starom dvoru predvodio viši stručnjak za javni sektor Zahid Hasnain.

- S obzirom na to da Beograd u ovom trenutku ima više od 60 projekata u vrednosti većoj od 10 milijardi evra, veoma nam je važno da taj proces bude transparentan – rekao je Mali.

Ministarstvo finansija, kako je dodao, radi sa „Svetskom bankom“ na tom projektu i važno je da se Beograd uključi, kao glavni grad, koji predstavlja više od 40 posto bruto društvenog proizvoda Srbije. On je naglasio da navedena saradnja predstavlja šansu za razmenu iskustava sa „Svetskom bankom“, koja radi sa drugim velikim gradovima u svetu.

- Ovo je odlična prilika da proces donošenja odluka o investicijama, kao i naš proces investiranja učinimo boljim. Tu svakako podrazumevamo investicije na kojima rade „Direkcija za gradsko građevinsko zemljište“, „Agencija za investicije“, javna komunalna preduzeća, kao i projekte javno-privatnog partnerstva – rekao je Mali.

Gradonačelnik je naveo i da se radi na smart planu kako bi se do sledeće godine tačno znalo kako će izgledati budućnost Beograda u smislu neophodnih investicija u infrastrukturu, puteve, mostove.

- Zbog toga nam je ova saradnja veoma važna – istakao je Mali.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...