INFONET-468X60-BANNER

"Novi Niš“ čeka gradnju, Amerikanci ćute

15.09.2015. | B-92

Kada će početi izgradnja stambeno-poslovnog i univerzitetskog kompleksa „Novi Niš“ nije poznato jer investitor iz SAD ne daju ni približan datum početka radova.

Predstavnici američke kompanija „Clean Earth Capital Srbija“, koja je pre skoro četiri godine kupila zemljište kasarne i najavila gradnju kompleksa na prostoru bivše niške kasarne „Bubanjski heroji“.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ova kompanija ne želi da daje nikakve informacije za medije, već za sva obaveštenja novinare upućuju na fejsbuk stranicu „Novi Niš Project“. Ta stranica sadrži dosta korisnih informacija koje se odnose na izgled budućeg stambeno-poslovnog kopleksa (pored onih koji se odnose i na različita dešavanja i koncerte u Nišu), ali ne sadrži ni makar približan datum početka radova.

Kompanija „Clean Earth Capital Srbija“ zemljište bivše kasarne površine 15 hektara kupila je decembra 2011. godine za milion i po evra, a osim parama, američka kompanija tu lokaciju treba da plati i u naturi, i to sa 21.000 kvadrata stambenog prostora.

Kompanija „Clean Earth Capital Srbija“ je postavljanje temelja kompleksa, označenog kao najveći projekat u oblasti nekretnina na jugu Srbije, najavila još za sredinu 2012. godine, dok je završetak radova planiran za period od osam do deset godina, od dana postavljanja temelja.

U nekoliko navrata kasnije govorilo se o skorom početku gradnje, ali najave nisu realizovane. Upravo taj stambeni prostor grad treba da preda Vojsci Srbije kao nadoknadu za ustupljenu lokaciju.

Načelnik „Uprave za planiranje i izgradnju“ Rodoljub Mihajlović potvrdio je da ne postoje planske i urbanističke prepreke za gradnju kompleksa na prostoru bivše kasarne „Bubanjski heroji“.

- Urbanistički projekat „Novog Niša“ koji je uradila kompanija „Clean Earth Capital Srbija“ ranije je usvojen i odobren, a ove godine je usvojen njen zahtev za preparcelaciju zemljišta. Taj zahtev je usvojen u roku od samo par dana i omogućava izgradnju po segmentima – kazao je Mihajlović.

Prema prvobitnim najavama, američka kompanija bi u izgradnju „Novog Niša“ trebalo da uloži oko 60 miliona evra.

Planirano je da kompleks sadrži savremeni biznis centar, hotel, stambene objekte površine oko 100.000 kvadrata, šoping centar, vodeni park, sportske terene, bazen, zgradu univerziteta, studentski dom, luksuzne apartmane i bolnicu.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;