„Holcim Srbija“ od danas u CRH grupi

03.08.2015. | Tanjug

Fabrika cementa „Holcim Srbija“ iz Popovca kod Paraćina, pridružila se globalnoj kompaniji za građevinske materijale CRH, saopštila je danas Informativna služba Cementare.

- Današnji dan označava veliku prekretnicu za „Holcim Srbiju“ i cementaru Novi Popovac koja se pridružuje CRH Grupi kao deo najveće ikada preduzete transakcije - navodi u saopštenju menadžer komunikacija Holcima, Aleksandar Milošević.

Ova transakcija je deo globalnog dogovora, na osnovu kojeg je CRH kupio određenu imovinu Lafarža i Holcima u ukupnoj vrednosti 6,5 milijardi evra, objašnjava se u saopštenju, i podseća da je CRH danas objavila da je dovršen proces preuzimanja „Holcima Srbija“.

- Odluka CRH-a da kupi ove kompanije demonstrira poverenje u njihov snažan učinak i performanse u regionu - ocenjuje se u saopštenju, i dodaje - da će one sada, kao deo CRH-a, imati pristup globalnoj kompanijskoj ekspertizi, najboljim praksama, inovacijama i veštinama čitave CRH grupe.

- Danas izražavamo toplu dobrodošlicu za 15.000 novih kolega koji se pridružuju CRH-u. Njihova stručnost i talenat u kombinaciji sa snagom trenutno zaposlenih, omogućavaju CRH-u da bude korak bliže svom cilju, a to je da postane vodeća  svetska kompanija u industriji građevinskih materijala - rekao je izvršni direktor CRH-a Albert Manifold.

Kako je istakao, kompanije koje CRH sada preuzima, a koje se odlično geografski uklapaju u postojeće operacije CRH-a, imaju snažnu preformansu u svojim oblastima rada.

- Integracija nove visokokvalitetne imovine, preuzete na osnovu procenjene atraktivne vrednosti i u pravo vreme, osnažiće naše prisustvo na mnogobrojnim ključnim tržištima i obezbediće nam nove platforme za strateški rast. To će nam dodatno poboljšati efikasnost, ubrzati proces inovacija i čak obezbediti bolju uslugu i našim kupcima - poručio je Manifold.

Na globalnom nivou, transakcija će udvostručiti kapacitete proizvodnje cementa CRH i proširiti portfolio u agregatima i gotovim betonima. Kao rezultat, CRH postaje treća po veličini kompanija u svetu u industriji građevinskih materijala, i druga u agregatima.

U saopštenju se ističe da ovo preuzimanje predstavlja deo globalne transakcije koja uključuje i najvećeg proizvođača cementa u centralanoj Kanadi, što se odlično uklapa sa postojećim poslovanjem „US Materials“, i što će osnažiti CRH poziciju u ovom ključnom severnoameričkom regionu.

- CRH će integrisati novopreuzetu imovinu na 685 lokacija i u 11 zemalja, ovaj proces će biti direktno nadgledan od strane izvršnog direktora i višeg operativnog tima. Broj zaposlenih u CRH će se povećati za 15.000 radnika tako da će ukupan broj biti 91.000 zaposlenih - precizira se u saopštenju.

Akcionari CRH su odobrili ovu transakciju u martu, a odobrenje Evropske komisije je dobijeno u aprilu ove godine.

CRH je vodeća internacionalna grupa u oblasti građevinskih materijala, koja zapošljava 91.000 radnika na blizu 4.000 operativnih lokacija u 37 zemalja širom sveta. Sa tržišnom kapitalizacijom od 22 milijarde evra (jul 2015), CRH je najveća kompanija u industriji građevinskih materijala u severnoj Americi i treća na svetu.

Grupa ima lidersku poziciju u Evropi kao i uspostavljenu stratešku poziciju na tržištima u razvoju u Aziji i Južnoj Americi. CRH se nalazi na listi „Fortune 500“ i konstitutivni je član FTSE 100 indeksa i ISEQ 20 sa American Depositary Shares kotiranim na Njujorškoj berzi.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

BAUMIT SERBIA
BAUMIT SERBIA
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

NIVO 381
NIVO 381
BEOGRAD-VRČIN
www.nivo381.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.ytong.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 07.12.2021.
Kako će se kretati cene malo ko zna, neki m...
Stiv 06.12.2021.
Kakva glupost podižu grad u slavu boga novc...
Marko 03.12.2021.
Hvala na odličnom i informativnom tekstu. D...
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?