„Holcim Srbija“ od danas u CRH grupi

03.08.2015. | Tanjug

Fabrika cementa „Holcim Srbija“ iz Popovca kod Paraćina, pridružila se globalnoj kompaniji za građevinske materijale CRH, saopštila je danas Informativna služba Cementare.

- Današnji dan označava veliku prekretnicu za „Holcim Srbiju“ i cementaru Novi Popovac koja se pridružuje CRH Grupi kao deo najveće ikada preduzete transakcije - navodi u saopštenju menadžer komunikacija Holcima, Aleksandar Milošević.

Ova transakcija je deo globalnog dogovora, na osnovu kojeg je CRH kupio određenu imovinu Lafarža i Holcima u ukupnoj vrednosti 6,5 milijardi evra, objašnjava se u saopštenju, i podseća da je CRH danas objavila da je dovršen proces preuzimanja „Holcima Srbija“.

- Odluka CRH-a da kupi ove kompanije demonstrira poverenje u njihov snažan učinak i performanse u regionu - ocenjuje se u saopštenju, i dodaje - da će one sada, kao deo CRH-a, imati pristup globalnoj kompanijskoj ekspertizi, najboljim praksama, inovacijama i veštinama čitave CRH grupe.

- Danas izražavamo toplu dobrodošlicu za 15.000 novih kolega koji se pridružuju CRH-u. Njihova stručnost i talenat u kombinaciji sa snagom trenutno zaposlenih, omogućavaju CRH-u da bude korak bliže svom cilju, a to je da postane vodeća  svetska kompanija u industriji građevinskih materijala - rekao je izvršni direktor CRH-a Albert Manifold.

Kako je istakao, kompanije koje CRH sada preuzima, a koje se odlično geografski uklapaju u postojeće operacije CRH-a, imaju snažnu preformansu u svojim oblastima rada.

- Integracija nove visokokvalitetne imovine, preuzete na osnovu procenjene atraktivne vrednosti i u pravo vreme, osnažiće naše prisustvo na mnogobrojnim ključnim tržištima i obezbediće nam nove platforme za strateški rast. To će nam dodatno poboljšati efikasnost, ubrzati proces inovacija i čak obezbediti bolju uslugu i našim kupcima - poručio je Manifold.

Na globalnom nivou, transakcija će udvostručiti kapacitete proizvodnje cementa CRH i proširiti portfolio u agregatima i gotovim betonima. Kao rezultat, CRH postaje treća po veličini kompanija u svetu u industriji građevinskih materijala, i druga u agregatima.

U saopštenju se ističe da ovo preuzimanje predstavlja deo globalne transakcije koja uključuje i najvećeg proizvođača cementa u centralanoj Kanadi, što se odlično uklapa sa postojećim poslovanjem „US Materials“, i što će osnažiti CRH poziciju u ovom ključnom severnoameričkom regionu.

- CRH će integrisati novopreuzetu imovinu na 685 lokacija i u 11 zemalja, ovaj proces će biti direktno nadgledan od strane izvršnog direktora i višeg operativnog tima. Broj zaposlenih u CRH će se povećati za 15.000 radnika tako da će ukupan broj biti 91.000 zaposlenih - precizira se u saopštenju.

Akcionari CRH su odobrili ovu transakciju u martu, a odobrenje Evropske komisije je dobijeno u aprilu ove godine.

CRH je vodeća internacionalna grupa u oblasti građevinskih materijala, koja zapošljava 91.000 radnika na blizu 4.000 operativnih lokacija u 37 zemalja širom sveta. Sa tržišnom kapitalizacijom od 22 milijarde evra (jul 2015), CRH je najveća kompanija u industriji građevinskih materijala u severnoj Americi i treća na svetu.

Grupa ima lidersku poziciju u Evropi kao i uspostavljenu stratešku poziciju na tržištima u razvoju u Aziji i Južnoj Americi. CRH se nalazi na listi „Fortune 500“ i konstitutivni je član FTSE 100 indeksa i ISEQ 20 sa American Depositary Shares kotiranim na Njujorškoj berzi.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...