Mihajlović: IKEA dobija građevinsku dozvolu u aprilu (video)

27.03.2015. | Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će švedska kompanija IKEA građevinsku dozvolu za izgradnju dva objekta u Beogradu dobiti u aprilu.

Ona je podsetila da je IKEA pokušavala četiri godine da dobije dozvole za gradnju dva objekta u Beogradu i dva u Srbiji, ali u tome, kako je rekla, nije uspevala.

- IKEA nije uspevala da nađe zajednički jezik sa lokalnom samoupravom niti da prikupi dokumentaciju jer se stalno nešto novo tražilo – rekla je Mihajlović novinarima u Privrednoj komori Beograda.

Ministarka je kazala da će IKEA dobiti dozvolu za gradnju dva objekta u Beogradu samo šest meseci nakon što je potpisan memoran sa tom švedskom kompanijom.

- Mi smo potpisali memorandum, šest meseci je prošlo od tada i u aprilu će dobiti građevinsku dozvolu po novom Zakonu o planiranu i izgradnji – rekla je Mihajlović.

Ono na šta se investitori najviše žale nisu čak ni rokovi nego nedoslednost, jer svako traži neki novi zahtev ili dokument, rekla je Mihajlović i podsetila da će primena novog Zakona o planiranju i izgradnji smanjiti nivo korupcije u ovoj oblasti.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Aleksandra 16.05.2021.
Gde mogu i kada da se prijavim za zamenu st...
Boki 16.05.2021.
Kako se i gde prijaviti?
Vesna 12.05.2021.
Kako se prijavljuje na subvenciju za zamenu...
Jovana 12.05.2021.
Gde mogu da se prijavim za promenu stolarij...
Miomir Mijić 10.05.2021.
Neki od tih čuvenih svetskih arhitekata su ...