INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Krupanj: Sanacija tri putna pravca od oktobra

22.09.2014. | Tanjug

Kapitalna sanacija tri, od 11 putnih pravaca koji su u ovoj godini prioritet u programu rehabilitacije puteva oštećenih u poplavama, počeće u oktobru, najavio je u Krupnju državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja Dejan Trifunović.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Reč je o 110 kilometara puteva u opština Loznica, Mali Zvornik, Ljubovija i Krupanj, čija je vrednost radova procenjena na oko 43 miliona evra, rekao je Trifunović, koji je sa delegacijom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrrastrukture obišao opštinu Krupanj.

Tender za sanaciju tih putnih pravaca biće otvoren 3. oktobra, rekao je on i precizirao da je u pitanju pravac Loznica-Zavlaka-Valjevska Kamenica, put Banja Koviljaca-Mali Zvornik-Ljubovija i Korenica-Krupanj.

- Prva dva putna pravca se finansiranju sredstvima „Svetska banka“ i „Evropse banke za obnovu i razvoj“, dok se treći finansira iz predpristupnih IPA fondova za 2012. godinu – naveo je Trifunović.

On je napomenuo da su opštini Krupanj, kao i u većini opština u Srbiji, sve hitne popravke na putevima završene i da funkcionišu svi putevi prvog i drugog reda, zaključno sa obnovom pravca Šabac-Zavlaka-Krupanj-Mačkov kamen, što se desilo pre desetak dana.

Trifunović je naveo da je Javno preduzeće „Putevi Srbije“ za sanaciju državnih puteva prvog i drugog reda u toj opštini potrošilo 197 miliona dinara. Opština Krupanj je bila ažurna kod izdavanja neohodnih rešenja i veći deo od 319 rešenja je izdat, posebno za 40 objekata koji će se rušiti i umesto kojih će se graditi novi, kazao je Trifunović i dodao da će oko 25 objekata finansirati donatori, a za ostatak objekata novac je već isplaćen.

- U opštini Krupanj su otvorena pitanja sanacije vodovodne i kanalizacione mreže i erozija jalovišta u tamošnjem rudniku zbog posledica poplava i to je pitanje, koje se mora hitno rešavati, jer se teški metali koji se nalaze u tom jalovištu ulivaju u reke i dalje idu u vodotokove – kazao je Trifunović. - Cilj posete delegacije Ministarstva saobraćaja Krupnju je, kako je rekao, neka vrsta monitoringa rada institucija, zbog posledica poplava, a posebno je fokus putna infrastruktura.

On je naglasio da je saniranje posledica poplava u opštini Krupanj primer dobre saradnje i sinergije svih državnih organa, institucija i međunarodnih organizacija i donatora.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;