U naredne četiri godine rehabilitacija 1000 km puteva (video)

29.08.2014. | Tanjug

Ministar građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će u narednih 10 do 15 dana biti nastavljeni radovi na Žeželjevom mostu u Novom Sadu i najavila da će u naredne četiri godine biti rehabilitovano 1.000 kilometara puteva u Srbiji za šta je obezbeđeno 300 miliona evra.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mihajlović je podsetila da je odmah po imenovanju za ministra grajevinarstva u vladi pemijera Aleksandra Vučića krenula u razgovore sa „Železnicom Srbije“, izvođačem radova i predstavnicima Pokrajine i grada Novog Sada da se utvrdi problem zašto je izgradnja Žeželjevog mosta u zastoju.

Pošto je građevinska šezona u toku cilj je bio da se pokrene nastavak gradnje i u ponedeljak, 25. avgusta, je održan sastanak u „Železnicima Srbije“ pod mentorstvom Ministarstva građevine, rekla je Mihajlović novinarima i izrazila uverenje da je Ministarstvo veoma blizu rešenja.

- Nažalost, neke stvari smo prosto nasledili. Postoje dodatni radovi, postoji dodatni novac koji će morati očito da se plati, ali smo našli zajednički jezik između svih učesnika u procesu. Ja očekujem da ćemo konačno imati radnike na Žeželjevom mostu u narednih desetak, 15 dana – najavila je Mihajlović.

Pošto je praktično kraj građevinske sezobe i sigurno će se kasniti sa radovima, ali budući da je Ministarstvo imenovalo mentore za svaki projekat, pa i za Žeželjev most, Mihajlović je uverena da se kašnjenja sa radovima ubuduće neće dešavati.

Odgovarajući na pitanje o rehabilitaciji puta Zrenjanin-Žabalj, Mihajlović je podsetila da je vlada pre mesec dana inicirala ratifikaciju važnog kredita od „Evropske banke za obnovu i razvoj“ (EBRD), „Evropske investicione banke“ (EIB) i „Svetske banke“ u Skupštini Srbije od 300 miliona evra, za projekat rehabilitacije puteva u Srbiji.

U naredne četiri godine u Srbiji će biti rahabilitovano oko 1.000 kilometara puteva, a upravo 2015. će biti rehabilitovan put Zrenjanin-Žabalj redstvima EIB i EBRD, precizirala je Mihajlović. Ona je upozorila da Srbija više ne sme da se zadužuje u inostranstvu i zato su dobrošla javno-privatna partnerstva i strana direktna ulaganja i koncesije, što do sada nismo uradili.

- Cilj je da otvorimo nova radna mesta – poručila je Mihajlović.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...