INFONET-468X60-BANNER

Zelena oaza na Beverli Hilsu

16.07.2021. | Gradjevinarstvo.rs

U srcu Beverli Hilsa na površini od oko 7ha planirana je izgradnja urbanog "odmarališta". Kako je najavljeno ovo je jedan od najvećih i ekološki najnaprednijih projekata koji su trenutno u toku sa realizacijom u Sjedinjenim Državama. Zelena oaza pod nazivom "One Beverly Hills" uključivaće dve stambene kule, hotel od deset spratova, zajednički prostor sa nizom staza i vrtova. Završetak se očekuje za pet godina, tačnije 2026. Iza projekta stoji Foster + Partners, dok će za kule biti zadužen Gensler.

One Beverly Hills

"One Beverly Hills" (Foto: DBOX/Foster + Partners)

Održivi projekat podrazumeva objedinjavanje nekoliko parcela. Po rečima Normana Fostera, ova lokacija je nekada bila poljoprivredno zemljište. Pošto se u izvornom obliku nazivalo "zelenom oazom”" otuda i inspiracija za sam projekat. Ideja nekako inicira na vraćanje prirodi i nekadašnjim vrednostima.

One Beverly Hills

"One Beverly Hills" (Foto: DBOX/Foster + Partners)

Ono što će karakterisati ovu celinu jeste zelenilo, botanički vrtovi koji će se prostirati na površini koja obuhvata više od 3ha. Dve zelene stambene kule i hotel biće tako uklopljeni u ambijent da će delovati kao da "izranjaju" iz ove oaze. Kompleks za stanovanje u vidu kondominijuma biće koncipiran sa pokretačkom filozofijom stvaranja zdravog okruženja sa svim neophodnim sadržajima za budući razvoj zajednice.

One Beverly Hills

"One Beverly Hills" (Foto: DBOX/Foster + Partners)

Objekti su osmišljeni da premašuju ambiciozne ciljeve održivosti Kalifornije. Shodno ovome u planu je ambijentalna celina sa arhitekturom koja se stapa sa krajolikom, čiji je veliki deo javno dostupan, što doprinosi razvoju grada. Održivost, recikliranje vode i prirodno okruženje glavne su karaktersitike projekta.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;