Da li nas ovakve plaže očekuju ove godine?

05.05.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Kako se leto približava i mnogi razmišljaju o odlasku na more, postavlja se pitanje kako će zapravo izgledati boravak na plaži u skladu sa poštovanjem mera o distanciranju. Ovo brine kako turiste tako i zemlje koje nestrpljivo očekuju prve turiste, po najavama već od juna meseca. Kako će izgledati obalna područja ove 2020. godine, verovatno ne kako smo navikli, makar ne u mestima koje turisti masovno posećuju. 

SafeBeach

"SafeBeach" (foto: Umberto Menasci)

Jedno od mogućih rešenja dao je Umberto Menasci iz Rima. On je osmislio rešenje koje podrazumeva ograđeni prostor za opuštanje koji poštuje mere socijalnog distanciranja u odnosu na druge ljude pod nazivom "SafeBeach". Ideja je da se postave prostori nalik kabinama od pleksigalasa ili leksana u okviru kojih bi se nalazile ležaljke i veliki suncobran. Ove kabinice bi bile nešto nalik sobama na plaži sa providnim kliznim vratima i zidovima. One bi bile prostrane i konformne i zauzimale taman onoliko mesta koliko prosečno ljudi zauzmu u normalnim uslovima. 

SafeBeach

"SafeBeach" (foto: Umberto Menasci)

Između kabina bi bilo veće rastojanje i nalaziile bi se staze koje bi vodile do prostorija na otvorenom namenjenih za smenu. "SafeBeach" je jedno od rešenja kojim se ujedno poštuju pravila društvenog distanciranja uz čuvanje letnje tradicije odlaska na plažu. Projekat ima za cilj da omogući ljudima da i dalje posećuju plaže i ostanu bezbedni. 

SafeBeach

"SafeBeach" (foto: Umberto Menasci)

SafeBeach

"SafeBeach" (foto: Umberto Menasci)

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...