"Second Home" u Los Anđelesu

19.06.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Španska firma SelgasCano otkrila je svoj projekat za „Second Home“ u Los Anđelesu. Ovaj prostrani kampus koji karakterišu odvojeni radni prostori jarko žute boje prekriveni bujnim rastinjem, planiran je za Holivud. U planu je da se otvori u septembru ove godine.

"Second Home"  u Los Anđelesu (foto: Second Home)

„Second Home“ će biti prva lokacija na tlu SAD-a, britanske firme koja obezbeđuje tzv. co-working prostor, odnosno poslovni prostor kreativcima i preduzetnicima. Očekuje se da će kampus od 8.361 kvadratnog metra biti napredniji u odnosu na prethodne koji su arhitekte José Selgas i Lucía Cano stvorili za projekat „Second Home“. Prvi je napravljen u istočnom Londonu, drugi u Lisabonu i treći u londonskom „Holland Parku“.

"Second Home"  u Los Anđelesu (foto: Second Home)

Kampus će biti smešten u istočnom holivudskom kvartu u Los Anđelesu i obuhvatiće 60 jednospratnih studija ovalnog oblika za 250 kompanija. Za ovaj dvojac nije baš uobičajeno da grade jednospratnice.

"Second Home"  u Los Anđelesu (foto: Second Home)

Kružni žuti krovovi nalaziće se na vrhu svakog ovog „prostora“, dok će zidovi biti napravljeni od prozirnog akrila kako bi se obezbedilo prirodno svetlo u što većoj meri kao i pogled na okolinu. Vijugavi putevi između ovih studija povezuju jedinice u cilju međusobne interakcije onih koji u njima rade. Šupljine između jedinica biće ispunjene biljkama i drvećem za koje se očekuje da će rasti iznad krovnih nadstrešnica. Ovde će se nalaziti 6500 biljaka i 400 stabala u svojoj punoj veličini.

"Second Home"  u Los Anđelesu (foto: Second Home)

Ova kompanija kroz svoje projekte „Second Home“ koji su povezani sa zelenilom, nastoji da promoviše zdravlje i dobrobit na radnom mestu. U odnosu na ostala tri ovo će biti „najambicioznija verzija". Cilj im je da kroz ove projekte unaprede ekosistem i okruženje. Neobičan raspored jedinica u okviru ovog čvorišta treba da bude sličan objektima dostupnim u velikim kompleksima velikih kompanija kao što su Google i Amazon. Odnosno, ovakvi prostori treba da pomagnu ljudima da se skoncentrišu na svoj rad.

"Second Home"  u Los Anđelesu (foto: Second Home)

U okviru co-working prostora nalaziće se i otvorene terase sa drvenim pultovima za kompanije koje se brinu o socijalizaciji zaposlenih i održavaju sastanke. Kompleks će imati i ogranak knjižare kompanije Libreria, dvoranu za 200 ljudi, kao i prostore koji će biti otvoreni za javnost, uključujući restoran, otvorene terase, odvojene delove za sastanke i prostorije za kulturne događaje. Lokalne dobrotvorne organizacije i grupe iz susedstva moći će besplatno da koriste ove prostorije za sastanke.

"Second Home"  u Los Anđelesu (foto: Second Home)

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...