INFONET-468X60-BANNER

Privatno geometrijsko odmaralište

09.07.2015. | Ignant

Ovo odmaralište, nazvano „M-viroments“, je projektovano od strane arhitekte Majkla Jancena i napravljeno je od velikih modularnih kuća sa različitim manipulativnim komponentama. One mogu biti povezane na različite načine, jer ramovi mogu biti montirani i demontirani na različite načine kako bi smestili širok spektar promenljivih potreba stanara.

U suštini se ovaj sistem sastoji od niza pravougaonih panela, koji mogu biti prikačeni preko šarki na otvornu mrežu ramova nekoliko prepletenih kocki. Neki paneli imaju izolaciju i sadrže prozore i vrata. Ovi paneli omogućavaju kompletno zatvaranje prostora prilikom hlađenja ili grejanja.

Drugi paneli se rasklapaju ka unutra ili spolja, preko ili oko otvorenih platformi radi zaštite od sunca, kiše ili vetra. Drugi se rasklapaju od lica kocke tako da postanu mesta za sedenje, mesta za spavanje, mesta za rad ili za jelo.

Ovaj neobični objekat je projektovan tako da funkcioniše kao jedinstveno privatno odmaralište, ili da bude postavljeno u više brojeva i konfiguracija kao kompletni samostalni, visoko tehnološki kompleks.

Kuća može biti projektovana da bude samodovoljna, napajana alternativnim izvorima energije poput sunca ili vetra. Sa različitim veličinama, oblicima, materijalima i vrstama panela, može se koristiti za izložbene prostore, paviljone, igrališta za decu, maloprodajne prostore, poslovne module i mnoge druge komercijalne aplikacije.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;