INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Božije potkrovlje

09.07.2015. | Ignant

Bivša evangelistička crkva u Holandiji u gradu Harlo je transformisana u jedinstvenu kuću u kome odiše atmosfera života u potkrovlju. Arhitektonski biro LKSVDD je za polaznu tačku projekta usvojio zadržavanje kvaliteta ovog spomenika iz 1928. godine - fasadu, zvonik sa satom, volumen, lokaciju na kraju sela i lepe detalje kao što su krovne konstrukcije, stara panelna vrata i lučni prozori sa vitražima.

Ne napuniti volumen starog broda crkve sa što je više moguće soba je bio svestan izbor, a radi zadržavanja prostornosti zgrade uz dobijanje potrebnog komfora koje moderno stanovanje zahteva.

Jedini arhitektonski dodaci su mezanine sa prostorom za relaksaciju - kauč, krevet i kupatilo - i multifunkcionalno „stepnište za zabavu“ - stepenište, pregrada, orman, ugrađena kuhinja, akustični element i izložbeni zid.

Projekat prikazuje strast, humor, poštovanje, ljubav i kreativnost. Ovo se odražava u elementima koji su razvijeni posebno za ovaj projekat, kao što su ljuljaška, „kapija raja“ sa zidom ukrašenim anđelima čuvarima, multifunkcionalnim stepeništem, „svetim sranjem“ u toaletu, kućicama za ptice sa lampom za čudne ptice i drvene „izgubljene ovce“ u bašti.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;