INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Malena hobit kuća izdubljena u panju

29.06.2015. | Treehugger

Malena hobit kuća koja je uklesana u panju ogromnog posečenog drveta deluje kao da je izašla direktno iz neke bajke. Ovaj prelepi mikro dom je napravljen udubljivanjem prostora u ogromnom panju jele, i izgrađen je od strane umetnika Noela Votena.

Za izgradnju, tj. vajanje, kapricioznog doma je bilo potrebno čitave dve godine, a on se nalazi u blizini grada Tlel, na ostrvu Haida Gvai u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi.

Voten je nabavio panj posečenog drveta jele (vrsta Sitka), jedne od najvećih četinarskih vrsta u svetu koja može da naraste i do 100 metara u visinu. Ogromni panj je izdubljen kako bi se stvorio jednosobni prostor koji je prekriven sa šindrom od kedrovine i bakarnim vrhom koji stoji ukoso.

Nekoliko staromodnih, ručno rađenih prozora buši malenu kolibu.

Netretirani enterije kućice je dekorisan sa ručno rađenim drvenim nameštajem, ugrađenim policama, fotografijama, beleškama, umetninama i uspomenama o muzičarima koji su svirali u ovoj kolibi, kao što je Erik Klepton. Na komadu papira prikačenim na zidu je napisano: „Rečeno je da je sviranje gitare ovde poput sviranje gitare unutar gitare.“

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;