INFONET-468X60-BANNER

Malena prefabrikovana kapsula za spavanje

11.06.2015. | Inhabitat

Arhitektonski biro Yazdani Studio je projektovao ovu malenu studensku prefabrikovanu stambenu jedinicu koja se može koristiti kao mobilni pansion, poslovni prostor, dodatna spavaća soba ili privremeni smeštaj. Kapsula, koja meri samo 5 kvadratnih metara, je projektovana kao studentski stambeni projekat na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Juti, SAD.

Prefabrikovana kapsula je izgrađena od CNC sečene šperploče sa drvenom potkonstrukcijom, a njen zaštitni omotač je napravljen od fiberglasa. Mala struktura je opremljena sa klima uređajem, strujom i vodom i može biti lako preseljena na drugu lokaciju.

Unutrašnjost se sastoji od kreveta pune veličine, ugrađenog skladišnog prostora, noćnog stočića, ormara, police, medicinskog ormarića, dovoljno prostora za smeštaj televizora i čak i ogledalo pune visine.

Celokupna prednja strana kapsule ima prozore pune spratne visine koji omogućavaju prodor dovoljnoj količini prirodne svetlosti u prostor, i zahvaljujući integrisanim akustičnim panelima, kapsule mogu čak biti postavljane u bučnim okruženjima ili u blizini javnih prostora.

Iako je projekat kapsule još uvek u fazi prototipa, studio planira da izgradi 80 jedinica i da ih postavi u okviru kampusa Univerziteta u Juti do kraja 2016. godine. One će u početku pružati smeštaj malim preduzetnicima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;