INFONET-468X60-BANNER

Elegantni neboder Forluz u Brazilu

29.04.2015. | Inhabitat

Brazilski arhitektonski biro Gustavo Penna Arquiteto e Associados je upravo video završetak izgradnje svog projekta nebodera Forluz u gradu Belo Horizonte u Brazilu. Ova zgrada sa 23 sprata kombinuje elegantan monolitni dizajn sa strategijama održivog projektovanja kao što su prirodna ventilacija, reciklirani materijali i obilje dnevne svetlosti.

Neboder se nalazi na Aveniji Barbacena, u naselju Santo Agostino, u centralnom regionu grada Belo Horizonto. Jedan od bitnijih projektnih zadataka je bio da novi neboder uspostavi estetsku vezu sa susednim objektom - trenutnim sedištem kompanije CEMIG.

Zelena zgrada, opremljena sa specijalnim sistemima za okvire, prozore, klimatizaciju, ventilaciju, automatizaciju i održavanje je sagrađena korišćenjem prirodnih resursa i građevinskih materijala sa malim energetskim otiskom.

Neboder Forluz nudi prelepe poglede na grad Belo Horizonte (četvrti najveći grad u Brazilu sa populacijom od oko 2.500.000 stanovnika) i njegovo stalno prisustvo zelenila, dok mu fleksibilni raspored i organizacija omogućava multifunkcionalne aranžmane prostora.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;