INFONET-468X60-BANNER

Vila u Danskoj smeštena na ivici šume

16.03.2015. | Design Milk

Vila R u Danskoj je smeštena na ivici šume, a što je više moguće bliže drveću. Arhitektonski biro C.F. Møller Architects je bio inspirisan lokalnim drvoredom, pa su arhitekte odlučile da projektuju kuću tako da se deluje kao da drveće obližnje šume raste unutar samog objekta.

Kako bi ovo postigli, arhitekte su koristile velike površine stakla koje uokviruje pejzaž i pogled na šumu koja se neprestano menja sa promenom godišnjih doba. Lokalni propisi su ograničavili projekat na samo jedan sprat, sa zauzećem parcele od manje od 20 odsto, što je rezultiralo sa kućom koja je delimično ukupana.

Podzemni deo kuće smešta dečije spavaće sobe i igraonice, sa izlazom na otvoreni dvorišni prostor. Gornji deo je obložen u tamno patinirani cink i deluje kao da lebdi iznad baze kuće.

Gornji sprat sadrži dnevni boravak, trpezariju i kuhinju koje se okreću ka drveću na jednoj strani i dobijaju prirodnu svetlost sa druge strane. Dugačak zid belih ormana obezbeđuje smeštajni prostor za kuhinju, uz prikrivanje većine kuhinjskih uređaja. Tamno kuhinjsko ostrvo (element u centru kuhinjskog prostora) balansira okružujući beli prostor.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;