INFONET-468X60-BANNER

Malo drugačija čajdžinica u Pragu

11.03.2015. | Arch Daily

Ne morate da budete ljubitelj čaja kako biste se zaljubili u ovu modernu čajdžinicu u Pragu. Češki arhitektonski biro Studio pha je transformisao malenu čajdžinicu u predivno umetničko delo obloženo drvetom koje će neminovno mamiti mnoge prolaznike kroz svoja vrata.

Čajdžinica T Lounge je smeštena u istorijskom delu Praga i centrirana je oko kružnog svetlarnika koji obezbeđuje obilje prirodne svetlosti u prostoru. Delikatan i eterični karakter čajdžinice je delimično uspostavljen upotrebom tankih i savijenih brezovih drvenih elemenata koji oblažu radnju od poda do plafona.

Biro Studio pha je bio angažovan da stvori primamljivu i prostranu atmosferu u uskom i malom prostoru. Fokusiranjem na originalni kružni svetlarnik kao centralni deo dizajna enterija, arhitekte su umetnule krivudave drvene letvice koje pružaju čajdžinici svetao i kompaktan oblik uskog grla.

Tanke drvene letve mere 21 milimetar debljine i napravljene su od brezove šperploče.

Za razliku od svetlih, toplih tonova drveta, podovi su ukrašeni sa tamno sivim industrijskim podovima. Nameštaj je zadržao minimalistički karakter kako bi se maksimizirala iluzija prostornosti. Nameštaj obuhvata nekoliko jednostavnih stolova napravljenih od medijapana, kao i elemenata za sedenje i polica ugrađenih u zidove.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;