IZOLACIJA-468X60-BANNER

Osler kuća u Brazilu

20.02.2015. | Ignant

Osler kuća je delo arhitektonskog biroa StudioMK27 i nalazi se na ivici jezera Paranoa u Brazilu. Ona predstavlja mešavinu moderne arhitekture, brazilskog modernizma i savremenog redizajna građevinskih materijala i tehnika.

Njen projekat je organizovan volumenom prizemlja, konzolnim volumenom i terasom sa otvorenim bazenom. Masivna, betonska kutija na vrhu, omogućava poglede kroz kuću, što spaja unutrašnje i spoljašnje prostore.

Dnevna soba je u prostornom kontinuitetu sa kuhinjom, odvojena samo sa stolom. Na krovu prizemnog sprata se proteže terasa sa baštom. Klasične i moderne pločice u foajeu su posebno dizajnirane za ovu kuću.

U prizemlju se sobe otvaraju korišćenjem rotirajućih drvenih panela, dok je u celokupnom ovom području prisutan efekat unakrsne ventilacije. Spoljašnje stepenište povezuje terasu duž bazena sa gornjim solarijumom. Unutrašnje stepenište formira dnevnu cirkulaciju unutar kuće.

Sa svojim geometrijskim oblicima, vertikalnim drvenim elementima, prizmama stakla na spratu i divnim bazenom ispred, ova kuća nudi moderan životni prostor sa velikim prozorima, estetikom izloženog betona i obiljem zelenila.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;