Šumski paviljon u obliku lista može da nikne bilo gde u Švedskoj bez dozvole

16.12.2014. | Dezeen

Arhitektonski biro Jägnefält Milton je projektovao divni Šumski paviljon u obliku lista koji može da nikne u praktično bilo kojoj šumi u Švedskoj. Zahvaljujući novoj klauzuli Attefallshus u Švedskoj, male strukture poput ove mogu biti izgrađene bez dozvole Vlade Švedske. Sa površinom manjom od 25 metara kvadratnih i visinom manjom od četiri metara, Šumski paviljon ovalnog oblika zadovoljava nove uredbe, stvarajući moderno višenamensko sklonište u šumskim predelima.

Šumski paviljon se zasniva na jednostavnom obliku lista. Krov u obliku lista je napravljen od olova i on lebdi nad ovalnom platformom, naizgled nošen olako sa jakom bazom u obliku stuba. Krovni list pokriva drvenu platformu koja ima pod od parketa, što je obrazac koji je u suprotnosti sa prirodnim podom same šume.

 

Kako bi sačuvali energiju potrebnu za izgradnju, platforma može biti napravljena od drveta pronađenog na lokaciji gradnje koja će biti očišćena kako bi se stvorio prostor za paviljon, što će paviljon učiniti što je više moguće održivom.

Krov u obliku lista će biti obezbeđen u mestu sa nizom kablova koji su raspoređeni pod uglovima i privezani za tlo. Ovi kablovi takođe mogu da deluu kao kostur za spoljašnji omotač, transformišući otvoreni paviljon u zatvoreni prostor koji može da štiti posetioce od kiše ili lošeg vremena. Ta spoljašnja koža bi bila napravljena od poliuretana, što znači da bi bila dovoljno lagana za laku postavku i uklanjanje, ali je takođe i vodootporna i jaka.

Pošto je prihvatljive veličine i uklapa se u klauzulu Attefallshus, klijenti mogu kupiti sopstveni Šumski paviljon i postaviti ga bilo gde u Švedskoj bez dozvole.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...
Nina 04.06.2021.
Kako se prijaviti na koj br ili kako vec
Milan 01.06.2021.
Cena po m2 i cena lepka
Koliko otprili...