INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ova vanmrežna kuća na kamionu se pretvara u spektakularni magični dvorac

09.12.2014. | Inhabitat

Ova čudna vanmrežna kuća bi izgledala kao obična kuća na točkovima da ne postoje dve kule na vrhu. One se mogu rotirati prema unutra kada je kuća u putnom režimu, ali kada je parkirana, kuća na kamionu se transformiše u maleni magični dvorac.

Vlasnici su je izgradili kao kompaktnu kuću napajanu solarnom energijom koja može sakupljati kišnicu u pokretu, i iako je ona definitivno neobična struktura, mi takođe mislimo da je nekako super.

Tročlana porodica je odlučila da izgradi kuću koja bi odgovarala njihovim aktivnim načinom života i omogućila im da putuju bez potrebe da prave kompromise na kvalitet života. Njihov dvorac-kuća ima lepo izrađene životne i radne prostorije, kuhinju i sve pogodnosti i skladišteni prostor koji su potrebni za udoban život.

Kada je parkirana, kuća se pretvara u zabavnu strukturu koja omogućava porodici da iskusi život u prirodi. Spavaće potkrovlje se izdiže iznad kamiona i stvara prostor za opuštanje.

Kule funkcionišu kao kupatila - levo smešta kompostni toalet, dok su tuš i mala veš-mašina smešteni u drugom kupatilu. Solarni paneli na krovu se koriste za zagrevanje vode, dok rezervoari ispod kamiona služe kao cisterne za kišnicu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;