INFONET-468X60-BANNER

Malena drvena skloništa u Portugalu

28.07.2014. | Inhabitat

Portugalski arhitektonski biro Cannatà & Fernandes projektovao je niz montažnih drvenih skloništa za uživanje u jednostavnom životu uronjenom u prirodi. Nautički klub „Aldeia do Mato“ je smešten na obali parka u Abrantašu i štiti posetioce sa jedinstvenim energetski efikasnim, savremenim smeštajem.

Ova multifunkcionalna skloništa imaju minimalni uticaj na prirodnu sredinu i mogu se pretvoriti u male stambene jedinice, posmatračnice prirode, pop-up barove i u mnoge druge prostore.

Malene moderne jedinice nautičkog kluba se ističu u Abrantaš prirodnom parku i od tradicionalne portugalske arhitekture. One pružaju privilegovane poglede na reku Težo i okolne zelene planine. Helikopteri i kamioni su bili potrebni kako bi se drvene kućice transportovale do lokacije, pošto su one bile prefabrikovane van lokacije kako bi se smanjili ukupni troškovi i stvorio minimalni otpad.

Sa 27 kvadratnih metara, drvena skloništa su projektovana da budu što je više moguće samodovoljna. Ona poseduju solarne panele na krovu i njihova osnovna struktura omogućava buduću implementaciju zelenih tehnologija. Prilagodljivi, moderni i energetski efikasni, ove malene stambene jedinice omogućavaju stanarima uživanje u vodenim sportovima i prirodi, a da praktično ne izazivaju štetu okolišu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;