Sićušna kuća List može da primi četvoročlanu porodicu - i ona ima točkove

23.07.2014. | Gizmag

Kuća List je kreacija umetnika Lerda Herberta iz Kanade, koji je oduvek želeo da izgradi svoju kuću. Nakon testiranja nekoliko prototipa, Herbert je konačno završio izgradnju kuće koju on zove Verzija.2 - a rezultat je malena prenosiva kuća koja zauzima malu količinu prostora, dovoljno je velika za udoban život i navodno može da primi četvoročlanu porodicu.

Kuća List je potpuno samostalna prenosiva kuća, projektovana da izdrži hladnu kanadsku zimu. Štaviše, ona je montirana na točkove, što vlasnicima omogućava da je privežu i povezu gde god da idu. Kuća je izgrađena korišćenjem drveta sa FSC sertifikacijom, recikliranim materijalima, prirodnim bojama i ekološkim građevinskim proizvodima.

Kuća je izgrađena na vrhu osnove prikolice i ima dodatnih 1,2 metara dužine u odnosu na Verziju 1. Unutrašnjost ima dnevni boravak sa sofom, izdignutim delom za spavanje, potpuno funkcionalnom kuhinjom, kupatilom sa kopaktnom kadom i otvorenom trpezarijom. Osim toga, dom poseduje mnode održive elemente uključujući kompostni toalet, sistem zagrevanja vode sa propanom, frižider sa propanom, LED i halogensko osvetljenje i rezervora za vodu od 132 litre.

Elementi dizajna kuće, sa integrisanim limenim krovom, su dovoljno jednostavni da se uklope sa okolinom. Ukoliko spakujete neke prenosive ležaljke i nameštaj za otvoreni, možete stvoriti produženi spoljašnji životni prostor.

Kuća List Verzija 2 je trenutno na tržištu po ceni od 44.500 kanadskih dolara, što je prilično povoljno ako se uzme u obzir da je Herbertu trebalo 40.000 dolara da je izgradi. Ukoliko želite prostor sa ličnim detaljima, može angažovati Herberta da vam dizajnira i izgradi sopstveni mali prototip kuće.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...