SFSOPLATE-468X60-BANNER

Botanička bašta u Dunguanu dovodi kišne šume u Kinu

19.05.2014. | WAN

Kineska investiciona kompanija VANKE je angažovala arhitektonski biro John McAslan + Partners iz Velike Britanije da projektuje ogromnu Botaničku baštu i istraživački centar u Dunguanu u Guangdong provinciji. Arhitektonski biro John McAslan + Partners je nedavno objavio ilustracije projekta koji pokazuju ogromni osunčani volumen koji je naseljen sa tropskim biljkama.

Ogromni zastakljeni element se obavija oko baze objekta, pružajući vizuelnu vezu između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora, istovremeno omogućavajući prirodnoj svetlosti da dopre do biljaka unutra. Dvadeset odsto od ETFE (etilen tetrafluoroetilen) omotača krova je u stanju da se otvori ka prirodi, obezbeđujući prirodnu ventilaciju objekta.

Projektni zadatak koji je predstavljen birou je izričito tražio da mostovi od kanapa, litice i intiman kontakt sa vodopadima i biljkama budu ključni zahtevi konačnog projekta - ovi zahtevi su ispoštovani i jasno prikazani u renderima. Od projektanata je takođe zatraženo da jasno repliciraju fizičku i ekološku dramu kišnih šuma.

Arhitektonski biro John McAslan + Partners je o svom najnovijem projektu izjavio: „Dizajn je savremeno tumačenje suštinskih karakteristika tropske strukture biljaka, integrišući arhitekturu i pejzaž kako bi se obezbedio holistički pristup lokaciji. Zgrada je bazirana oko mrežne krovne konstrukcije koja ima lagani kontakta sa uređenim pejzažom i posreduje između unutrašnjeg i spoljašnjeg uređenja prirode.“

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;