Pariske stanice metroa bi mogle da postanu podzemni bazeni i restorani

07.02.2014. | Inhabitat

Dok preduzetnici u Londonu planiraju da izgrade najduže podzemne farme hrane na svetu u tunelima ispod grada, Pariz planira da pretvori svoje napuštene metro stanice u restorane, auditorijume, pa čak i podzemne bazene! Natali Kosciuško-Moriz (Nathalie Kosciusko-Morizet) - obećavajući kandidat za predstojeće izbore za gradonačelnika - radi sa lokalnim arhitektama Manalom Rašdijem i Nikolasom Laisneom na nizu predloga koji bi transformisali prazne metro stanice ovog grada.

Natali Kosciuško-Moriz i njen tim su nedavno predstavili skice za niz projekata koji predlažu rekonstrukciju napuštenih metro stanica grada. Postoji mnogo različitih predloga za transformaciju tih neiskorišćenih podzemnih prostora, uključujući predloge za izgradnju restorana, auditorijuma, umetničkih galerija, pozorišta i noćnih klubova. Druga ideja je da se izgradi veoma dugačak bazen za plivanje, koji zvuči idealno za prošireni raspoloživi prostor.

Tokom godina ove napuštene stanice su zabravljene, korišćene kao lokacije za filmsku industriju, ili pretvorene u deponije za pariski transportni sistem. Ako Natali Kosciuško-Moriz pobedi na predstojećim izborima u maru, ona planira da pokrene kreacionu platformu na kojoj bi arhitekte i dizajneri mogu da dostave svoje predloge, za čiji bi pobednički izbor glasala javnost.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...