INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pariske stanice metroa bi mogle da postanu podzemni bazeni i restorani

07.02.2014. | Inhabitat

Dok preduzetnici u Londonu planiraju da izgrade najduže podzemne farme hrane na svetu u tunelima ispod grada, Pariz planira da pretvori svoje napuštene metro stanice u restorane, auditorijume, pa čak i podzemne bazene! Natali Kosciuško-Moriz (Nathalie Kosciusko-Morizet) - obećavajući kandidat za predstojeće izbore za gradonačelnika - radi sa lokalnim arhitektama Manalom Rašdijem i Nikolasom Laisneom na nizu predloga koji bi transformisali prazne metro stanice ovog grada.

Natali Kosciuško-Moriz i njen tim su nedavno predstavili skice za niz projekata koji predlažu rekonstrukciju napuštenih metro stanica grada. Postoji mnogo različitih predloga za transformaciju tih neiskorišćenih podzemnih prostora, uključujući predloge za izgradnju restorana, auditorijuma, umetničkih galerija, pozorišta i noćnih klubova. Druga ideja je da se izgradi veoma dugačak bazen za plivanje, koji zvuči idealno za prošireni raspoloživi prostor.

Tokom godina ove napuštene stanice su zabravljene, korišćene kao lokacije za filmsku industriju, ili pretvorene u deponije za pariski transportni sistem. Ako Natali Kosciuško-Moriz pobedi na predstojećim izborima u maru, ona planira da pokrene kreacionu platformu na kojoj bi arhitekte i dizajneri mogu da dostave svoje predloge, za čiji bi pobednički izbor glasala javnost.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;