Parking sa pogledom (i kuća, takođe)

09.01.2014. | Gizmag

Arhitektonski biro Anonymous Architects, sa sedištem u Los Anđelesu, projektovao je neobičnu kuću koja daje primat automobilu vlasnika umesto samim stanarima. Kao i njihov prethodni projekat kuće „Big & Small House“, kuća „Car Park House“ je opet dobar primer korišćenja parcele skromne veličine u potpunosti, ali su u ovom slučaju arhitekte iz biroa Anonymous Architects preduzeli korak postavke parkinga na krovu kuće.

Sa površinom od 130 kvadratnih metara i lokacijom u Eho parku u Los Anđelesu, kuća „Car Park House“ se razlikuje od drugih kuća orijentisanih na automobile o kojima smo pisali, kao što je Autoporodična kuća, u tome što njen dizajn proizilazi iz praktičnih razloga. Lokalni građevinski normativi zahtevaju da nove kuće imaju najmanje dva parking prostora, a lokacija odabrana za gradnju se nalazi na strmoj padini.

Kuća na jednom nivou je izgrađena na vrhu betonskih šipova, a biro Anonymous Architects smatra da oni daju utisak kući kao da „pluta“ iznad padine. Pristup kući je preko mosta, dok stepenište vodi sa parkinga dole u dom. Unutar jednog nivoa kuće nalaze se tri spavaće sobe, dva kupatila, kuhinja i trpezarija, kao i dnevni boravak.

Krovni parking prostor se takođe može koristiti kao terasa sa koje se pružaju neverovatni pogledi na okolne San Gabrijel planine. Kuća „Car Park House“ je završena avgusta 2013. godine.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...